Erica Terpstra fit genoeg voor nieuw seizoen Erica Op Reis

Erica Terpstra (73) gaat weer op reis. In 2014 werd ze getroffen door een zware bacteriële infectie die haar bijna fataal werd. Na een lange revalidatie trekt de oud-politica er op uit.

In het AD vertelt Erica hoe erg ze er aan toe was. Toen na zeven weken ziekenhuis de infectie in haar been onder controle was, begon de lange, loodzware revalidatie. Terpstra moest helemaal opnieuw leren lopen en was ineens volledig afhankelijk van anderen: "Familieleden hielpen me, elke dag opnieuw. Steeds zette ik weer een stapje verder. Zonder hen had ik het niet gered." 

Stok

Inmiddels kan ze weer "gewoon" los lopen en staan, al maakt ze voor langere afstanden wel gebruik van een wandelstok voor steun. Dat mag de pret niet drukken, de artsen vinden haar fit genoeg om een nieuw seizoen van haar populaire reisprogramma te maken. Inmiddels heeft ze de eerste twee trips al gemaakt, te weten naar Hong Kong en Suriname.

Myanmar

Maar er staat meer op haar verlanglijstje. De komende weken is ze te vinden in Israël, Colombia en Myanmar waar ze bijzonder naar uitkijkt: "O man, wat verheug ik me daarop. Dit stond al heel lang op mijn bucketlist.". 

Genieten

Met haar kenmerkende vrolijkheid dompelt Erica zich weer in nieuwe werelden en culturen: "Ik geniet daar mateloos van. Ze moeten me wel eens tegenhouden als ik te enthousiast ben. In het buitenland is er iemand mee die een oogje in het zeil houdt. Heel zorgzaam, net als de hele crew van het programma trouwens. Het voelt als familie.''

Het nieuwe, vijfde seizoen Erica op reis start vrijdag 11 november op NPO 1.

Reageren