De geruchten zijn waar...

Erik Dijkstra nieuwe presentator Per Seconde Wijzer

9 augustus 2018 15:45 | amusement | Door Jef Willemsen

© Peter den Boef
Erik Dijkstra (41) volgt definitief Kees Driehuis op als presentator van Per seconde wijzer. BNNVARA bevestigde de benoeming van Dijkstra in een persbericht.

Vlak voor het afscheid van Driehuis, die de spelshow sinds de start in 1989 presenteerde, gingen al geruchten dat Dijkstra de quizmaster zou opvolgen. De omroep wenste toen niet te reageren.

"Spannend maar eervol"

In een verklaring laat Erik weten zin te hebben in zijn nieuwe klus: "er Seconde Wijzer is één van de klassiekers van de Nederlandse televisie. Het opvolgen van Kees Driehuis na zijn jarenlange presentatie is natuurlijk spannend, maar vooral heel eervol. Fantastisch om straks een programma te presenteren waar ik als kind al naar keek. Ik verheug me nu al op de eerste opnamen."

Sportieve jakhals

Dijkstra maakte naam voor zichzelf als één van de brutale Jakhalzen in DWDD, maar bleek een breed interesseveld te hebben. Zo maakte hij in 2017 een reportageserie over Ché Guevarra, presenteerde hij Bureau Sport met Frank Evenblij en bracht hij zelfs de geschiedenis van Nederlandse arbeiders in kaart met Gerdi Verbeet in de documentairereeks De strijd.

Per seconde wijzer met Erik Dijkstra is vanaf maandag 3 september te zien om 19.50 uur op NPO 2.

Meer over