Erik van Muiswinkel en Jochem Myjer geen Zwarte Piet meer

23 mei 2016 16:23 | amusement | Door Televizier

© Victor Arnolds/NTR

Erik van Muiswinkel en Jochem Myjer stoppen als Zwarte Piet bij het Sinterklaasjournaal. Ze vinden het tijd om het stokje over te dragen. 

Sinterklaas moet op zoek naar nieuwe Zwarte Pieten want Jochem Myjer (Pietje Paniek) en Erik van Muiswinkel (de Hoofdpiet) kappen ermee. Erik na maar liefst achttien jaar en Jochem na 6 jaar. De NTR en impressariaat Hekwerk hebben het nieuws bevestigd.

Stokje

Volgens de twee cabaretiers was het geen gemakkelijke beslissing: „We kijken terug op een groot aantal geweldige Sinterklaasjaren. Het is nu tijd om het stokje over te dragen en wij wensen de redactie en kijkers veel plezier toe in de toekomst."

Controverse

Of de beslissing van Erik en Jochem iets te maken heeft heeft met de controverse rond Zwarte Piet de laatste jaren laten de heren in het midden, al lijkt dat een voor de hand liggende reden.  

Nieuwe Pieten

Ook de publieke omroep baalt van het afscheid: „Het is jammer dat deze twee grootheden van het Sinterklaasjournaal stoppen. Gelukkig komt Sinterklaas ook dit jaar weer gewoon aan en kijken we vol verwachting uit naar de nieuwe Pieten.”

De NTR en Sinterklaas zoeken samen naar geschikte opvolgers. Dieuwertje Blok is er in december wél weer gewoon bij.

Meer over