Erland Galjaard: 'Ik kan wel janken van boosheid'

8 december 2015 14:54 | amusement | Door Televizier

© YouTube

Erland Galjaard is nog steeds over de rooie vanwege het verhaal dat hij en eega Wendy van Dijk zich regelmatig te goed doen aan het witte goud. „Ik vind het zó erg dat je zoiets doet.

Erland reageert in een interview in HP de Tijd voor het eerst op de aantijgingen van het blad Quote en het daaropvolgende kort geding dat werd gewonnen door Erland Galjaard en Wendy van Dijk. Wat Erland betreft is dit geen kwestie van zand erover. Hij zit er behoorlijk mee in zijn maag. „We hebben een schadevergoeding van vijfduizend euro gekregen en een lullig rectificatietje. Maar dat doet de verhalen niet teniet. Ik voel het. Ik merk gewoon dat ik bijna zelf maar de grapjes moet maken. Ook in professionele kring.”

Nooit gebeurd

In het kort geding beweerde Quote te beschikken over verschillende getuigen. Volgens het blad wilden deze mensen niet in het openbaar getuigen omdat ze ze bang waren nooit meer aan het werk te komen in de televisiewereld. Galjaard: „Dat zou technisch niet ondenkbaar zijn. Maar denk je dat ik dat zou willen dan wel durven riskeren tegenover de hele professionele groep van RTL? Ze hadden en hebben überhaupt dat soort verklaringen niet, want het is simpelweg nooit gebeurd.” 

ibiza

Ook de bewering van Quote dat Wendy met cocaïne in haar ondergoed op het vliegveld van Ibiza is gesnapt, is volgens Galjaard belachelijk. „We gaan daar doorgaans met tachtig Nederlanders op de foto. Iemand had het dan wel gezien als je uit de rij wordt geplukt, zou je denken.”

boosheid en onbegrip

De baas van RTL 4 hoopt dat de hoofdredacteur van Quote, Mirjam van den Broeke, nog eens tot inkeer komt: „Ik wil dat die vrouw op een dag denkt: dit was fout van mij. Dat ze Wendy opbelt en zegt: ‘Het spijt me.’ Dan is het voor mij ook gewoon klaar. Zolang ze dat niet gedaan heeft… Iedere keer als ik erover begin kan ik wel janken van boosheid en onbegrip, ik vind het zó erg dat je zoiets doet.

Lees ook:
Wendy reageerde emotioneel bij RTL Late Night

Meer over