Erland Galjaard: "The Voice is meer dan een talentenjacht"

29 augustus 2013 15:04 | amusement | Door Televizier

"Ja, het wordt wéér een beter jaar", vertelt Erland Galjaard trots tijdens de presentatie van het nieuwe seizoen van The Voice of Holland, dat morgenavond weer begint.

Waarom dat zo is legde de programmadirecteur van RTL haarfijn uit: The Voice is namelijk geen talentenjacht meer. "In het vierde seizoen staat een ander type artiest centraal. Mensen met al enige ervaring die te lang op de achtergrond hebben gestaan, krijgen nu een podium om echt door te breken", vertelt hij.

Marco Borsato

Hier sluit coach en jurylid Marco Borsato zich 100% bij aan. Volgens hem blijft er nieuw talent naar The Voice komen, omdat er telkens nieuwe coaches meedoen bij wie de kandidaten zich veilig voelen. "Door de nieuwe coaches en de nieuwe chemie die daardoor ontstaat doen nieuwe mensen een stap naar voren", legt hij uit.

Ali B en Ilse DeLange

Ali B en Ilse DeLange zijn dit seizoen die nieuwe coaches en stelen gelijk de show. Zo gooit Ali de ene hilarische oneliner na de ander eruit en probeert Ilse kandidaten in haar team te krijgen door verleidelijk met haar blauwe ogen te knipperen.

Lizzy

Opmerkelijk: Erland Galjaard onthulde dat de nieuwe coaches worden uitgekozen door zijn 3-jarige dochter Lizzy, die hij samen met Wendy van Dijk kreeg. Lizzy baalde wel gigantisch toen Nick & Simon hun draaistoel verlieten; zij had namelijk een enorm zwak voor Simon.

The Voice of Holland gaat vrijdagavond om 20.30 uur van start op RTL4.

Meer over