Erland Galjaard weg bij RTL

15 februari 2018 11:42 | amusement | Door Televizier

Erland Galjaard verlaat RTL. De programmadirecteur werkte 21 jaar lang voor de zender, maar de laatste tijd ging het niet meer zo lekker.

Wat Erland Galjaard hierna gaat doen is nog niet bekend, maar eerst last hij een goedklinkende creative sabbatical in waarin hij zich richt op eigen projecten op het gebied van onder andere drama, gezondheid en muziek. „Na 21 jaar wil ik ontdekken wat er gebeurt als ik uit die hectiek stap en m’n creativiteit op andere vlakken inzet. Ik ga voor de verandering eens van RTL genieten alleen als kijker. Wat daarna komt, heb ik nog niet besloten.”

Gouden Televizier-Ring

De man van Wendy van Dijk is in zijn periode bij RTL verantwoordelijk geweest voor veel successen waarvan een aantal de Gouden Televizier-Ring binnensleepte: The voice of Holland, De TV Kantine, SynDroom en VI. Maar de laatste jaren heeft RTL het moeilijk en daar werd Galjaard in zijn functie als programmadirecteur verantwoordelijk voor gehouden. Zo maakt zijn paradepaardje RTL Late night moeilijke tijden door.

Vervanger

Een opvolger is nog niet bekend. Tot die tijd wordt de dagelijkse operatie vanaf 31 maart overgenomen door programmadirecteur RTL 7 en RTL Z Marco Louwerens en RTL programmacoördinator Ellen Meijerse.

Meer over