Nog negen in de race

ESF en Avrotros maken kanshebbende steden Eurovisie Songfestival 2020 bekend

12 juni 2019 17:28 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
Naast Amsterdam hebben nog acht andere Nederlandse steden en regio's interesse in de organisatie van het Eurovisie Songfestival. 

De NPO maakte als mede-organisator van het liedjesfestijn de negen belangstellenden bekend.

Stad én land

Opvallend genoeg gaat het niet alleen om steden in de Randstad, maar regio's en provincies doen ook een poging de prestigieuze klus binnen te slepen. Het gaat om Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Leeuwarden/Friesland, Maastricht/Limburg, Rotterdam en Utrecht.

Bid books

Nu de negen kanshebbers bekend zijn, moeten ze in rap tempo hun bid book aanleveren waarin specifiek beschreven staat wat ze te bieden hebben. Op basis van die informatie hakt NPO, Avrotros, NOS en de EBU de knoop door. De bid books kunnen tot 10 juli ingediend worden, de uiteindelijke keus valt in augustus te verwachten.

"Geen harde strijd"

De populaire opinie is dat het Eurovisie Songfestival zal neerstrijken in Amsterdam. Burgemeester Halsema heeft al aangegeven dat het ESF welkom is, maar omdat de stad ook andere grote evenementen organiseert dit jaar waaronder SAIL wil ze er geen harde strijd van maken. Brabant denkt daar iets anders over en zet acteur Frank Lammers in voor een uniek promospotje.

Meer over