Esmée Denters: "Soms moet je dingen verliezen om de waarde in te zien"

Esmée Denters staat weer in de spotlights door haar deelname aan The Voice UK, maar ging daarvóór door een moeilijke tijd.

Esmée Denters stond afgelopen zaterdag in de Battles van The Voice UK en ging daar met hakken over de sloot door naar de volgende ronde. Bij RTL Late Night vertelt de zangeres over haar terugkeer in de spotlights.

Outta Here

Na te zijn doorgebroken als YouTube-zangeres tekende Esmée Denters bij het platenlabel van Justin Timberlake en had ze een hit met het nummer Outta Here. Het album dat daarop volgde was echter geen succes en Justins maatschappij schoof Esmée naar de achtergrond. Ze vertelt: “Het was wel een moeilijke tijd, maar ik heb er nog meer doorzettingsvermogen van gekregen.” Zo kwam Esmée tot de tegeltjeswijsheid: “Je moet soms dingen verliezen om de waarde ervan in te zien.”

Justin Timberlake

Esmée Denters vertrok na een rechtszaak bij het platenlabel; haar carrière kwam op een laag pitje te staan. “Het moeilijkste was dat mensen steeds aan me vroegen: waarom zien we niks meer van je? Hoe is het dan met Justin? Dan weet je niet zo goed wat je moet zeggen. Mensen begrijpen het niet.” Ze was zelfs bang om onder de mensen te komen: “Ik wilde een tijdje echt het huis niet uit.”

Frozen yoghurt

Tegenwoordig woont Esmée in Engeland, of zoals ze zelf zegt: 'de UK'. “Ik wilde daar gewoon heen. Ik zocht een roommate via internet en het is allemaal goed uitgepakt.” Ze maakt weer muziek, maar kan daar nog niet van leven: “Ik heb een parttime baantje in een frozen yoghurt-winkel, om het allemaal te bekostigen.”

The Voice UK

Met haar deelname aan The Voice UK hoopt Esmée Denters haar carrière een boost te geven. Ze is in ieder geval al door de blind auditions heen, waarin alle coaches voor haar draaiden en ze koos voor will.i.am. Ook de battles doorstond ze. Er is nog één hindernis voor de liveshows: de Knockout Round, die in The Voice Of Holland niet voorkomt. Esmée betreedt het Voice-podium aanstaande zaterdag alweer.

Bekijk hier de battle van Esmée Denters in The Voice UK:

Reageren