En mag een medley meedoen...

Esmee Smit wint Topper Gezocht!

22 April 2018 08:12 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot YouTube
De zoektocht zit erop: in de finale van Topper gezocht! kwam zangeres Esmee Smit als winnaar uit de bus. De Toppers krijgen dus hun eerste vrouwelijke lid. 

In de finale maakte naast Esmee nog drie andere volkszangers kans, maar de Toppers waren bijzonder kritisch. 

"Teveel ervaring"

Bart werd unaniem de eerste afvaller, gevolgd door Mike omdat hij teveel ervaring zou hebben. Jan Smit verklaarde die opmerkelijke redenatie: " Je kent iedereen al, omdat je zoveel ervaring hebt. Dat straal je ook uit. Bij Mart en Esmee zie ik echt dat ze ervan genieten dat ze hierbij aanwezig mogen zijn, dat mis ik bij jou."

De eerste dame

In de finale stond Esmee tegenover Mart die volgens René Froger nog een net iets te ruwe diamant was die er met wat meer ervaring heus wel komt. Zijn keus viel dus op Esmee, een besluit waar de andere Toppers zich bij aansloten. Daarmee werd Esmee de allereerste dame die het Toppersjasje mag dragen. 

Intens blij

Esmee, die al opviel tijdens haar auditie waarin ze verkleed als circusdirecteur I'm so excited zong, liet in een eerste reactie weten haar overwinning heel gek te vinden: "Ik heb vanaf moment één gezegd dat ik voor de winst ga. En nu heb ik gewonnen. Ik wilde dit zo graag, ik ben echt intens blij." Eind mei mag Esmee eenmalig optreden met de Toppers en een medley met de heren doen. De drie verliezende finalisten treden op tijdens de pauze van Toppers in concert.

Meer over