Europa reageert op Trump-filmpje Zondag met Lubach

3 februari 2017 09:34 | amusement | Door Televizier

© Screenshot Zondag met Lubach

Nederland is sinds vorige week in de race om het tweede land ter wereld te worden na de Verenigde Staten. Maar er zijn inmiddels Europese kapers op de kust.

Zowel Zwitserland, Denemarken als Duitsland hadden ook wel oren naar die positie. Komieken uit de desbetreffende landen besloten in navolging van het oorspronkelijke filmpje uit Zondag met Lubach ook welkomstvideo's te maken. Op de site Every Second Counts zijn ze allemaal te vinden.

Zo merkt Zwitserland fijntjes op dat ze heus niet uit zijn op Trump z'n geld, want dat hebben ze al...

Denemarken begint haar promovideo met een serie beledigingen aan ons adres en vergelijkt het Vrijheidsbeeld met hun zeemeermin.

Ook in Duitsland wordt begonnen met heel wat kritiek op Nederland. Zo zou alles hier oranje zijn, wat niet eens in ons nadeel werkt gezien de gezonde oranje gloed van het Amerikaanse staatshoofd. 

Arjen adviseert

Dat de video's nogal op het origineel lijken is niet geheel toevallig. Arjen Lubach heeft in ieder geval zijn komisch licht laten schijnen over de Duitse en Deense versies, zo bleek uit een foto die hij via Twitter deelde. Ook de voice-overs van de verschillende filmpjes klinkt als de Trump-imitatie van komiek Greg Shapiro.

Meer over