'Nederland in de spotlights'

Eurovisie Songfestival doet beroep op Lenny Kuhr en Getty Kaspers

20 februari 2020 08:42 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
Het Eurovisie Songfestival in mei staat geheel in het teken van Nederlandse artiesten en oud-winnaars, zo onthulde eindproducent Gerben Bakker in het AD.

Bakker vindt het belangrijk het ESF-podium te gebruiken om eigen, Nederlands talent te laten zien. Dat betekent dat hij onder meer een beroep doet op Lenny Kuhr, die in 1969 het Songfestival won met De troubadour en ook Getty 'Teach-In' Kaspers is van de partij.

The Passion

Het idee is dat oud-winnaars zowel live in de zaal in Ahoy als op diverse locaties in de stad een medley zingen: "Zo'n mix van live en van tevoren opgenomen filmpjes kennen we van The Passion en dat werkt goed. Voor het publiek lijkt het alsof het allemaal gelijktijdig in Rotterdam gebeurt: de mooie illusie van het tv-maken."

Alexander, Duncan en meer

Daarnaast kon de organisatie onthullen dat aan de medley ook Duncan Laurence meedoet. Op internationaal gebied hebben zich Alexander Rybak (winnaar in 2009), Paul Harrington en Charlie McGettigan (winnaars in 1994), Sandra Kim (winnaar in 1986) en Gigliola Cinquetti (winnaar in 1964) gemeld voor de samenzang. 

Meer over