Op naar RTL

Eva Jinek heeft slapeloze nachten

Nog even, en dan presenteert Eva Jinek voor het eerst haar talkshow op RTL 4. En óf de spanning er goed inzit bij de presentatrice. "Ik lig 's nachts te malen", vertelt ze aan het AD

"Veel mensen rekenen op mij." 

Zelfde Jinek-team 

Natuurlijk speelt geld een grote rol in haar overstap naar de commerciële, geeft Eva toe. Maar ze had nog één belangrijke voorwaarde voor ze de beslissing nam. Ze wilde haar redactie van de publieke omroep meenemen. "We kregen van RTL carte blanche, totale journalistieke vrijheid. En ik zei: ik kan het alleen als ik mijn team, de redactie, kan meenemen, want er is maar een select groepje in Nederland dat weet hoe je een latenighttalkshow moet maken." Gelukkig voor Eva, wilde bijna iedereen met haar mee. "Dat heeft me echt ontroerd." 

Vriend Dexter en zoontje Pax 

Ook Eva's vriend Dexter heeft een belangrijke rol gespeeld in haar beslissing. "Hij is freelancer en gaat de eerste paar maanden niet werken om mij te helpen. Zo'n grote klus kan ik alleen als we het samen doen, deze beslissing hebben we dan ook samen genomen." Over zoontje Pax vertelt ze dat hij met drie talen wordt opgevoed: Nederlands, Engels en Tsjechisch (haar ouders komen uit Tsjechië). En hoe veel ze ook geniet van moeder zijn houdt: haar ambitie, is nooit weggegaan. 

Jinek is vanaf 3 januari elke werkdag om 22.20 uur te zien op RTL 4. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Ik kan niet wachten! Ook dat is #onveranderd

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

Meer over:

Reageren