Eva Jinek maakt reisprogramma rond Amerikaanse verkiezingen

19 maart 2016 14:27 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Eva Jinek gaat voor de NPO op reis door de Verenigde Staten om zo op geheel eigen wijze verslag te doen van de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Eva onthulde haar nieuwe programma in gesprek met Bert Kranenbarg tijdens het NPO Radio 2-programma Grand Café Kranenbarg.

Van oost naar west

In de nieuwe show trekt Jinek van de oostkust naar het westen van de VS om onderweg met gewone mensen te praten. Zelf zag Eva in 1978 het levenslicht in Tulsa, hoofdstad van de staat Oklahoma in het midwesten van Amerika. Ook heeft ze enkele jaren in de buitenwijken van Washington D.C. gewoond tot ze op haar elfde naar Nederland verhuisde. Ze noemt een eigen programma over haar tweede thuisland dan ook "een droom die uitkomt."

Gevoelens

Tijdens de reis probeert Eva de stand van zaken te toetsen in het land. Ze is vooral benieuwd of het beeld dat Nederlanders van de VS hebben wel klopt: "Ik denk dat we met gemengde gevoelens naar de Verenigde Staten kijken. We hebben vaak onze mening al klaar, maar klopt dat wel?" De reisshow is een grote stap voor Eva, al was 't maar omdat ze niet eerder een programma op locatie maakte. "Heel spannend. Nu kan ik gewoon de tijd nemen, dat lijkt me zalig."

Verkiezingen

Het zesdelige reisprogramma wordt voorafgaand aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 8 november uitgezonden op NPO 2 op zondagavond.

Meer over