Heeft er zin in

Eva Jinek: 'Zou het liefst gisteren beginnen'

25 februari 2024 12:08 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Linda Stulic
Eva Jinek is binnenkort weer als talkshowhost te zien bij de NPO, maar dit keer in de vooravond. In een interview met het AD zegt ze er buitengewoon veel zin in te hebben.

Jinek presenteert vanaf september vier dagen per week een talkshow op NPO 1 die om 19.00 uur begint. De presentatrice heeft wel zin in dat tijdstip. "Het is een ander gevoel dan late night. Dan slapen de kinderen, ben je meer laid back. Je gaat ook al richting bed. Om 19.00 uur bevind je je nog midden in het leven", zegt ze in het interview.

Veel zin in nieuwe talkshow

Na haar avontuur bij RTL heeft Jinek al even geen televisiewerk meer gedaan en dus kijkt ze uit naar haar comeback. "Ik zou het liefste gisteren beginnen. Ik heb nog nooit zo lang niet een uitzending gehad."

Nooit meer moe

De presentatrice ziet veel voordeel in het feit dat ze nu om 19.00 uur al los mag in plaats van het late tijdstip dat ze gewend was. "Ik hoop dat 19.00 uur een vrolijke plek wordt waar je als kijker bij wil zijn. En ik ben straks ook nooit meer moe", zegt ze. "Toen ik late night deed, was ik om 00.30 uur thuis en wakker tot 02.15 uur. Als dan je baby’tje om 06.00 uur komt, sloopt dat je."

Jinek gaf in het interview ook aan erg te zijn geschrokken van de misstanden bij de NPO.

Meer over