Eva Simons: "Ik ben veel te lief bij Idols"

1 juni 2016 16:19 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL 5

Eva Simons krijgt als Idols-jurylid geregeld de kritiek dat ze te gemeen zou zijn voor de kandidaten. Zelf is ze het daar absoluut niet mee eens: "Ik vind juist dat ik bij dit programma veel te lief ben!"

"Ik weet dat ik een flapuit ben en slik daarom bij Idols vaak bewust te harde woorden in om een deelnemer niet te kwetsen", vertelt Eva aan Grazia. In de aflevering van vorige week hield het jurylid zich eventjes niet aan dat voornemen.

"Ik probeer serieus te reageren als iemand voor me staat en te voorkomen dat iemand zich rot voelt", beweert Eva. "Ik was bang om als jurylid telkens in lachen uit te moeten barsten. Dat doe ik thuis namelijk wel als ik kijk."

Kritiek

Toch is een kritische jury noodzakelijk, vindt Eva. "Als je als artiest wilt groeien, moet je kritiek ontvangen", legt ze uit. "Veel mensen willen alleen maar horen hoe goed ze zijn. Als je bij Idols auditie doet, ben je er blijkbaar nog niet en wil je jezelf verbeteren. Als mensen me dan hard noemen, vraag ik me af wat ze van me willen. Ga dan naar huis, wees gelukkig met het niveau waarop je zit en laat mij met rust."

 

Meer over