Eva Simons twijfelt of ze Idols-jurylid blijft: "Goede zangers gingen niet door"

19 juli 2016 14:14 | amusement | Door Televizier

Zangeres Eva Simons weet niet of ze in een nieuw seizoen Idols nogmaals wil plaatsnemen in de jury. De 2016-editie viel haar soms tegen.

Eva Simons zat dit jaar in de compleet vernieuwde Idols-jury samen met Martijn Krabbé, Ronald Molendijk en Jamai. Maar mogelijk moet de talentenjacht volgend jaar op zoek naar een ander jurylid. "Ik vind het heel lastig. Ik weet niet of ik het mezelf nog een keer zie doen", geeft Eva eerlijk toe in gesprek met FaceCulture.

Andere meningen

"Je hebt toch te maken met drie andere meningen en dat was ik even vergeten", lacht de zangeres. "Ik wil dat mijn mening geldt. Als ik vind dat iemand door moet, dan gaat die door, punt. En dat was gewoon niet zo."

Zwak

"Er waren veel mensen waarvan ik vond dat ze heel goed zongen en die hebben het programma niet gehaald", aldus Eva. "Dat vind ik gewoon zwak, niet goed voor het programma. Maar ja, wie ben ik? Ik ben volgens mij degene in de jury die het minst ervaring heeft met programma’s maken. Dus I don’t know."

Contact met kandidaten

Eva heeft in ieder geval wel nog wel een goede band met de deelnemers van het afgelopen seizoen. "Ik heb nog veel contact met de kandidaten en dat vind ik wel cool. Ik weet niet of die andere juryleden dat ook doen."

Helpen

Juist dat contact met de kandidaten was voor Eva een reden om in Idols te gaan zitten. Als deelnemer aan de talentenjacht Popstars The Rivals weet ze als geen ander hoe belangrijk goede begeleiding is. "Ik werd helemaal niet goed geholpen in die tijd. Het was gewoon: ga maar op dat podium staan, je bent nu een ster, we don't care about you anymore. Het is zo onwerkelijk en daarmee wil ik de kandidaten helpen."

Volgend jaar keert Idols weer terug op RTL 5.

Meer over