Survivalcursus

Eva van de Wijdeven is vierde kandidaat Expeditie Robinson

16 augustus 2021 09:28 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© RTL

Expeditie Robinson heeft de vierde kandidaat van het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Niemand minder dan Eva van de Wijdeven maakt haar opwachting in het survivalprogramma.

De 36-jarige Eva van de Wijdeven werd vorig jaar moeder van zoon Julius, maar dat weerhield de actrice er niet van deel te nemen aan Expeditie Robinson. Daarvoor heeft ze wel een cursus gevolgd, al was de voorbereiding op het programma volgens haar voor niets.

Survivalcursus

"Ik zal je zeggen, je kan voorbereiden wat je wil, maar het maakt geen zak uit, het lot bepaalt. Wees in het moment, laat de controle los, pas je aan, werk samen, strategieën ontstaan in het moment, kortom dat is survivallen! Je gaat wel sporten. Je maakt je fit. Verder laat je het gebeuren. Ik heb wel een heel toffe survivalcursus gedaan!", zegt Eva in gesprek met het AD.

Volgende stap

Eva gaf de programmamakers snel haar ja-woord toen ze gevraagd werd. Daar had ze alle reden toe, vertelt ze in gesprek met de krant. "Na twintig jaar acteren en als je wat ouder wordt, krijg je op een gegeven moment andere behoeftes en verlangens. Je gaat wat meer naar binnen en naar jezelf kijken en nadenken wat de volgende stap is in je leven. Toen kwam dit op mijn pad en zag ik het als een kans. Opeens dacht ik ‘dit is wel iets voor mij’, wat ik in de voorgaande jaren niet ingezien had."

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson is vanaf 29 augustus om 20.00 uur te zien op RTL4.

Meer over