Goodbyeeeee

Evaluatie Songfestival-duo Mia en Dion gaat aan de neus van Duncan Laurence voorbij

24 mei 2023 14:10 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

De evaluatie die omroep AVROTROS gaat uitvoeren bij Mia Nicolai en Dion Cooper, gaat aan de neus van Duncan Laurence voorbij. De zanger is volgens zijn management niet betrokken bij de evaluatie van het tweetal.

Mia Nicolai en Dion Cooper slaagden er in de halve finale van het Eurovisie Songfestival niet in met hun nummer Burning Daylight door te stoten naar de eindstrijd. Daarop volgde veel kritiek, zoals ook in de aanloop naar het evenement in Liverpool het duo vaak het mikpunt was.

Vals

Dat werd mede ingegeven door twee valse live-optredens in de weken voorafgaand aan het Songfestival, waarna de zangers besloten het nummer anderhalve toonsoort hoger te zingen in Liverpool. Het mocht echter niet baten en een dag later zat het duo al in het vliegtuig terug.

Inzending

Daarna kwam er kritiek op de selectieprocedure van de omroep voor het Songfestival. Een uitgebreide evaluatie is nodig, zegt een woordvoerder. Ook om daarna volle kracht door te gaan met de inzending voor 2024. “We doen dus zeker weer mee. Maar we zijn eerst aan het kijken waar het beter kan en moet. Dat maken we binnenkort bekend en daarna openen we de inschrijving.”

Loreen

Loreen won voor de tweede keer het Eurovisie Songfestival. In Liverpool werd haar nummer Tattoo tot winnaar verkozen.

Meer over