Evelien de Bruijn baalt van slechte kijkcijfers Rik van de Westelaken

23 juni 2017 15:10 | amusement | Door Televizier

Het lukt Rik van de Westelaken maar niet om meer kijkers naar zijn programma’s te trekken. Dit tot grote spijt van zijn collega Evelien de Bruijn, die het ontzettend jammer vindt dat de voormalig nieuwslezer niet succesvol is bij Net5.

Rik van de Westelaken maakte vorig jaar de overstap naar Net5. De verwachtingen waren hooggespannen, maar die maakt Rik qua kijkcijfers nog niet waar. Dat is volgens Hart van Nederland-presentatrice Evelien de Bruijn niet terecht. “Peking Express zag er fantastisch uit en zat goed in elkaar. Dat had zeker meer kijkers mogen hebben. Net als zijn reportageserie Rik over de grens”, vertelt ze in het AD.

Harde werker

Evelien baalt dat Rik slechts een kleine groep kijkers naar Net5 trekt: “Ik vind het jammer dat de programma’s van Rik van de Westelaken op NET 5 niet meer bekeken worden”, zegt ze. “Ik weet hoe hard hij werkt om mooie dingen te maken die het verdienen om gezien te worden.”

Goed nieuws

Toch is er voor Van de Westelaken ook goed nieuws. Dit jaar kondigde SBS aan dat het programma 5 Golden Rings een vervolg krijgt op SBS 6. Van de Westelaken zit voorlopig dus niet zonder werk. 

Meer over