Voor de kersthaters

Even geen zin in kerstprogramma’s? Dit kun je ook kijken op tv

19 december 2023 13:59 | amusement | Door Esther Hut

© tvgids

Rond de feestdagen kun je bijna niet meer om de kerstspecials heen op tv, logisch ook. Maar heb je even behoefte aan een programma dat helemaal niets met kerst te maken heeft? Lees dan snel verder, want de komende dagen valt er genoeg ander leuks te zien.  

Wij delen een fijn rijtje met je.

Het jaar van 1990 (SBS6)

Onder anderen Jan de Hoop, Rob Goossens en Toine van Peperstraten reizen in deze aflevering van Het Jaar Van... terug naar 1990. Zij blikken terug op de start van Goede Tijden, Slechte Tijden, het schandaal rond Milli Vanilli en de kerstfilm Home Alone.

Het Jaar van…1990 is op vrijdag 22 december om 20:30 uur te zien op SBS6.

Talpa

Di-Rect & Residentie Orkest Live (NPO1)

Heb je zin in een muzikaal avondje? Dat komt goed uit, want vanavond wordt het concert van Di-rect in een uitverkocht Ahoy uitgezonden. Na een succesvolle tour met het Residentie Orkest neemt de Haagse band het gezelschap mee naar Rotterdam waar ze spectaculair afsluiten.

Di-Rect & Residentie Orkest Live is zaterdag 23 december om 20:44 uur te zien op NPO1.

set

Top 2000: The Untold Stories (NPO3)

Na het concert van Di-rect kun je in de muzieksferen blijven, want in Top 2000: Unfold Stories duikt Leo Blokhuis in de archieven van Top 2000 a gogo. Deze aflevering staat in het teken van Jimi Hendrix. In 1967 trad de rockpionier op in Rotterdam én ontmoette hij Jules Deelder. Dankzij hun gedeelde liefde voor jazz en geestverruimende middelen klikte het al snel tussen de twee.

Top 2000: Untold Stories is zaterdag 23 december om 23:22 uur te zien op NPO3.

foto
 

Het Beste van Tineke (RTL 4)

Even wat luchtigs en een programma vol humor. Tineke Schouten vierde in 2022 haar veertigjarig jubileum. Hoogtepunten en nooit vertoonde beelden uit haar succesvolle carrière komen voorbij in Het Beste van Tineke, waarvan vorige week het eerste deel te zien was.

Het Beste van Tineke is zaterdag 23 december om 21:30 uur te zien op RTL4.

rtl

Afscheidsconcert Nick & Simon (NPO1)

Geen “Driving Home For Chrismas” of “All I want for Christmas is you”, maar ‘Kijk Omhoog’, ‘Rosanne’ en ‘Pak maar mijn hand’. In 2022 kondigden Nick & Simon aan om na zeventien jaar een punt te zetten achter hun muzikale samenwerking. In Ahoy geeft het Volendamse duo een reeks afscheidsconcerten en brengen ze hun hits nog één keer ten gehore.

Afscheidsconcert Nick & Simon is zondag 24 december te zien om 14:53 uur op NPO1.

foto

De Top 2000: De Opening (NPO3)

Hét moment waar veel Nederlanders op wachten elk jaar: het startschot van de Top 2000. Vanavond is het zover en zullen dj’s Shay Kreuger en Leo Blokhuis praten met collega-dj’s en artiesten over de magie van de Top 2000 die om middernacht losbarst. Net als afgelopen jaren verzorgt Bart Arens met een mix de spectaculaire opening.

De Top 2000: De Opening is zondag 24 december te zien om 22:30 uur op NPO3.

foto

45e Circusfestival van Monte Carlo (NPO1)

Als je dan op Eerste kerstdag je tv aanzet overdag laat het dan het Circusfestival van Monte Carlo zijn. Je zal verstelt staan van alle acts. In de piste van de Chapiteau de Fontvieille geven de beste circusartiesten ter wereld een wervelende show. Op het programma staan onder meer clownstrio Equivokee, illusionist Peter Marvey en de acrobaten van The Flying Martinis.

45e Circusfestival van Monte Carlo is maandag 25 december te zien om 17:08 uur op NPO1.

god

Swanenburg (NPO1)

In de zomer van 2021 leefde Nederland mee met de belevenissen van de familie Praal, een rijke en bevoorrechte dynastie met de nodige duistere geheimen en schandalen. De dramaserie Swanenburg was vijf weken achter elkaar te zien en werd de meest gestreamde NPO-serie van het jaar. Inmiddels is het ruim twee jaar later, maar op de valreep van 2023 is Swanenburg terug met een tweede seizoen van tien afleveringen.

Swanenburg is maandag 25 december te zien om 21:12 uur op NPO1.

swaa

Top 2000 a Gogo (NPO1)

Diederik Ebbinge debuteert als het nieuwe gezicht van de Top 2000 a Gogo. Samen met Leo Blokhuis ontvangt hij bekende en onbekende gasten in het muziekprogramma die vertellen over hun lievelingsmuziek in de lijst der lijsten.

Top 2000 a Gogo is dinsdag 26 december te zien om 18:54 uur op NPO1.

dfs

Ik Vertrek: Even Weg (NPO1)

Vanavond gaat een nieuw seizoen van Ik Vertrek: Even Weg van start. In het programma mogen oud-kandidaten er even tussenuit en vieren zij vakantie bij elkaar. Ze doen inspiratie op en kijken mee hoe de ander zijn bedrijf runt. Aan het eind van het verblijf beoordelen ze elkaar met sterren. 

Ik Vertrek: Even Weg is dinsdag 26 december om 22:05 uur te zien op NPO1.

scs

Meer over