Zomerzappen: kijktips zonder sport, deel 5

Even geen zin in sport op tv?

9 juli 2021 17:29 | amusement | Door Jef Willemsen

© KRO-NCRV
Deze zomer lijkt sport het tv-aanbod te domineren. Voor wie toe is aan wat afwisseling verzamelen we wekelijks een aantal gouden tv-tips.

Vrijdag 9 juli

Sterren Muziekfeest op het plein (NPO 1, 20:30 uur)

Lange tijd was het door corona onmogelijk, maar zelfs een wereldwijde pandemie kan het Nederlandstalige meezingfeest niet lang stoppen. De komende vier weken is het weer ouderwets genieten van Hollandse krakers. In de eerste aflevering onder meer Jeroen van der Boom, Samantha Steenwijk, Jannes en Frans Duijts.

Kijk terug

Zaterdag 10 juli

Deadwater fell (NPO 3, 20:30 uur)

Schotse misdaadserie met David Tennant in de hoofdrol als huisarts Tom Kendrick. Zijn hele gezin komt om bij een brand, maar dan blijkt dat zijn drie dochters opgesloten zaten in hun slaapkamer. Is dokter Kendrick slachtoffer of juist dader?

Kijk terug.

Zondag 11 juli

How to build a city: Paris (National Geographic 20:30 uur)

De Australische documentaireserie How to build a city laat zien hoe bijzonder steden wel niet zijn. Dat geldt zeker voor Parijs: al in 52 vóór Christus werd de stad gesticht door de Romeinen en ruim 2000 jaar later is de lichtstad thuis voor 2 miljoen mensen. Hoe kregen ze dat voor elkaar?

 

Maandag 12 juli

De Slimste Mens (NPO 2, 20:40 uur)

De zomer is pas echt begonnen als De slimste mens weer begint. De komende weken zijn Philip Freriks en Maarten van Rossem weer vaste waarden van maandag tot en met vrijdag. Dit seizoen mogen Daphne Dekkers, Sergio Vyent en Bert Visscher het spits afbijten.

Kijk terug

Dinsdag 13 juli

B&B Vol Liefde (RTL 4, 20:30 uur)

RTL 4 probeert deze zomer iets nieuws: iedere werkdag presenteert Art Rooijakkers op primetime B&B Vol Liefde, een realityreeks die belooft een mix van Lang leve de liefde en Ik vertrek te worden. Nederlandse vrijgezelle eigenaren van een bed and breakfast worden namelijk gekoppeld in de hoop dat de vonk overspringt. 

Kijk terug.

Woensdag 14 juli

Kijken op gevoel (NPO 2, 22:10 uur)

Historicus Wieteke van Zeil laat zien hoe de juiste blik kunst nog mooier kan maken. Iedere aflevering is gebaseerd op een emotie als verlangen, eenzaamheid, wanhoop, vreugde en woede. Hoe herken je deze emoties in een schilderij? Wieteke doet het op toegankelijke wijze uit de doeken.  

Kijk terug.

 

Donderdag 15 juli

Wie het laatst lacht (SBS 6, 20:30 uur)

Wendy van Dijk ontregelde twee seizoenen lang de werkdagen van nietsvermoedende Nederlanders als haar typetjes Aafke, Georgette en Nelly. Reden genoeg om alle hoogtepunten van het candid cameraprogramma nog eens de revue te laten passeren.

Kijk terug.

Vrijdag 16 juli

Diana’s decades (NPO 1, 20:30 uur)

In het jaar dat prinses Diana zestig zou zijn geworden staat de Britse documentairemaker Jemma Chisnall stil bij haar veelbewogen leven. In het drieluik staan de laatste drie decennia van haar leven centraal, te beginnen in de jaren 70 waar de jonge Diana Spencer nog anoniem over straat kon. Dat alles verandert als ze in 1977 voor het eerst prins Charles ontmoet.

Kijk terug.

Streaming tip

Virgin River Seizoen 3 (Netflix)

Het langverwachte derde seizoen van de Netflixreeks Virgin river is nu te zien. Eindelijk wordt duidelijk of Jack de schietpartij in de seizoensfinale heeft overleefd. Daarnaast wordt Mel Monoe (Alexandra Breckenridge) nog altijd achtervolgd door visioenen van haar overleden man Mark (Daniel Gillies). Dat kan nooit veel goeds betekenen.

Bekijk hieronder de trailer of klik hier voor meer over Virgin River op Netflix

Nog meer kijktips zonder sport? Lees ook die van vorige week!

Meer over