Zomerzappen: kijktips zonder sport, deel 6

Even niets leuks op tv? Zeker wel!

16 juli 2021 07:05 | amusement | Door Jef Willemsen

© KRO-NCRV
Deze zomer lijkt sport het tv-aanbod te domineren. Voor wie toe is aan wat afwisseling verzamelen we wekelijks een aantal gouden tv-tips.

Vrijdag 16 juli

Diana’s decades (NPO 1, 20:30 uur)

In het jaar dat prinses Diana zestig zou zijn geworden staat de Britse documentairemaker Jemma Chisnall stil bij haar veelbewogen leven. In het drieluik staan de laatste drie decennia van haar leven centraal, te beginnen in de jaren 70 waar de jonge Diana Spencer nog anoniem over straat kon. Dat alles verandert als ze in 1977 voor het eerst prins Charles ontmoet.

Kijk terugZaterdag 17 juli

Het echte leven in de dierentuin (NPO 1, 20:30 uur)

Blijdorp opende een jaar lang haar deuren voor de camera’s die de dagelijkse gang van zaken in de dierentuin vastlegde vanuit het perspectief van de dieren. Zo zien we Tygo de tapir zijn eerste, voorzichtige passen op liefdesgebied zetten en moet de zwangere neushoorn Naima afscheid nemen van haar dochter Mara.

Kijk terug

Zondag 18 juli

Zomergasten (NPO 2, 20:20 uur uur)

Voor het vierde seizoen op rij ontvangt Janine Abbring spraakmakende gasten om te praten over leven, werk en hun ideale televisieavond. De eerste zomergast is architect en Rijksbouwmeester Floris Alkemade. Hij verdiende de bijnaam ‘architect des konings’ vanwege zijn betrokkenheid bij de verbouwing van paleizen. Met zijn tv-avond hoopt Alkemade een verlangen naar de toekomst op te wekken.

Kijk terug

Maandag 19 juli

Swanenburg (NPO 1, 21:30 uur)

NPO 1 lanceert een ambitieus nieuw tv-project in een zomer vol herhalingen. Van maandag tot en met donderdag zijn een uur lang de belevenissen van de familie Swanenburg te volgen. Zo’n beetje iedere telg uit dit schatrijke geslacht verbergt een duister geheim.

Kijk terug

Dinsdag 20 juli

Wandelhart (NPO 2, 19:20 uur)

Vanwege corona is de Nijmeegse Vierdaagse voor het tweede jaar op rij afgelast. Harm Edens en Joris Linssen maken dit gemis een beetje goed met Wandelhart. Tijdens de Vierdaagseweek lopen de presentatoren elkaar tegemoet op de route Spijk – Winterswijk. Onderweg hebben ze bijzondere ontmoetingen, zo komt Harm in Opheusden restanten van het Romeinse rijk tegen en zingt Joris een moppie met de Achterhoekse rocker Hans Keuper.

Kijk terug


 

Woensdag 21 juli

Hoeveel ben je waard? (SBS 6, 20:30 uur)

Viktor Brand is iedere werkdag al te zien in Wordt u al geholpen? en in herhalingen van Mr. Frank Visser, maar hij timmert ook solo aan de weg met nieuwe afleveringen van Hoeveel ben je waard? Brand gaat het eerlijke gesprek aan over een van de laatste sociale taboes: hoeveel heb je op je bankrekening en waar geef je eigenlijk je geld aan uit?     

Kijk terug

Donderdag 22 juli

The virus that shook the world (NPO 2, 22:10 uur)

Deel één van een driedelige BBC-documentaire die de impact van corona op de wereld in beeld brengt. Zeker in de begindagen van de pandemie, toen nog weinig bekend was over het virus, was er grote angst en onzekerheid. Artsen deden hun best doodsbenauwde mensen te redden, maar moesten machteloos toekijken hoe de onvoorspelbare ziekte om zich heen sloeg.

Vrijdag 23 juli

Nederland op film (NPO 2, 19:55 uur)

Historicus Wim Daniëls laat aan de hand van amateurfilmbeelden van doorsnee Nederlanders zien hoe ons leven de afgelopen eeuw veranderde. Ditmaal draait alles om kleding. Aan het begin van de twintigste eeuw leken Nederlanders sterk op elkaar, maar zeker na de oorlogsjaren groeide de drang naar een eigen, unieke stijl. Modekenner Cecile Narinx duidt de meest opvallende trends.

Kijk terug

Streaming tip: Heist (Netflix)

Wat zou je doen als je gegarandeerd weg kunt komen met diefstal? In deze fascinerende en vermakelijke documentaire doen drie ogenschijnlijk doodnormale overvallers hun bijzondere verhaal. Stelen is verkeerd, maar de verleiding blijkt soms niet te weerstaan.

Nog meer kijktips zonder sport? Lees ook die van vorige week!

Meer over