Zomerzappen: Kijktips zonder sport, deel 4

Even geen zin in sport op tv?

2 juli 2021 14:32 | amusement | Door Jef Willemsen

© AVROTROS
Het EK, de Spelen en de Tour de France, deze zomer lijkt sport het tv-aanbod te domineren. Voor wie toe is aan wat afwisseling verzamelen we wekelijks een aantal gouden tv-tips. Want de bal hoeft echt niet altijd te rollen om het leuk te hebben.

Vrijdag 2 juli

112 vandaag (RTL 5, 21:30 uur)

Ere wie ere toekomt: de mensen van 112 Vandaag werken ook tijdens de zomermaanden door. Presentatrice Gallyon van Vessem bespreekt vanavond weer de meest nieuwswaardige noodmeldingen die het afgelopen etmaal binnen kwamen bij politie, brandweer, ambulance en andere reddingsdiensten.

Kijk terug

Zaterdag 3 juli

Lego Masters Australië (RTL 4, 20:00 uur)

Ook Down Under weten mensen hoe Lego werkt. Bouw mee met de Australische versie van de populaire spelshow. In de eerste week moeten de acht duo’s al direct aan de bak: ze worden elk op een leeg eiland gezet dat ze binnen vijftien uur moeten vullen met bouwsels. Presentator Hamish Blake en ‘Brickman’ Ryan McNaught kijken toe.

Kijk terug

Zondag 4 juli

Klassiekers met Kleinsma (NPO 1, 21:05 uur)

Simone Kleinsma praat met André van Duin over de mooiste liedjes die de Nederlandse kleinkunst heeft voortgebracht. Zelf ontpopte Van Duin zich de laatste jaren niet onverdienstelijk als zanger van (Franse) chansons. Voor Simone zingt hij zijn versie van de Aznavour klassieker ‘La bohème’ en samen wagen ze zich aan Mooi Amsterdam, oorspronkelijk gezongen door Willy Alberti en Wim Sonneveld.

Kijk terug

Maandag 5 juli

MAX Vakantieman (NPO 1, 20:35 uur)

Sybrand Niessen is ook deze zomer weer op zijn post als de vakantieman van Omroep MAX. Niet alleen kaart hij consumentenleed aan, het programma praat kijkers ook bij over de immer veranderende situatie rond corona. Welke landen staan op geel, oranje of groen en wat zijn de gevolgen voor de vakantie? Sybrand weet het.

Kijk terug

Dinsdag 6 juli

The Heart Guy (NET 5, 21:25 uur)

Dramaserie over de arrogante cardioloog Hugh Knight (Rodger Corser) die na een medisch schandaal gedwongen wordt een jaar lang als huisarts te werken in zijn oude woonplaats Whyhope. Dokter Knight heeft zijn handen vol aan de zonderlinge bewoners en hun medische malaise. Deze week moet hij echter terug naar Sydney als hij wederom wordt aangeklaagd wegens medisch blunderen.

Kijk terug

Woensdag 7 juli

2Doc: Goede moeders (NPO 2, 19:50 uur)

Onthutsende documentaire over verloskundige Sylvia von Kospoth en de vaak duivelse dilemma’s waar ze mee worstelt. Aan Sylvia de taak om hoog risicomoeders die opnieuw een kindje verwachten te melden bij Veilig Thuis zodat bepaald kan worden of ze goede moeders zijn. Sylvia gaat gebukt onder het keiharde beroepsprotocol die ‘het beste’ voor het kind wil.

Kijk terug

Donderdag 8 juli

GTST (RTL 4, 20:00 uur)

Het was me ’t seizoentje wel in Meerdijk. De 31e reeks van ’s lands langstlopende soap komt op spectaculaire wijze ten einde met de traditionele zomercliffhanger. Billy de Palma haalt de levens van zowel Ludo als Richard hopeloos overhoop en Ilyas betaalt de prijs voor Marwans onverantwoordelijke gedrag.

Kijk terug

Vrijdag 9 juli

Sterren Muziekfeest op het plein (NPO 1, 20:30 uur)

Lange tijd was het door corona onmogelijk, maar zelfs een wereldwijde pandemie kan het Nederlandstalige meezingfeest niet lang stoppen. De komende vier weken is het weer ouderwets genieten van Hollandse krakers. In de eerste aflevering onder meer Jeroen van der Boom, Samantha Steenwijk, Jannes en Frans Duijts.

Kijk terug

Streaming tip 1: The Tomorrow War (Amazon Prime)

Chris Pratt is zowel hoofdrolspeler als producent van deze ambitieuze sciencefictionfilm over een groep tijdreizigers die vanuit 2051 terugkeren naar nu om de mensheid te waarschuwen voor de naderende invasie van een buitenaards leger. De mensheid van nu moet in actie komen om de wereld van morgen te redden.

Lees hier meer over The Tomorrow War of kijk hieronder de trailer

Streaming tip 2: Fear Street Part 1 (Netflix)

Netflix bedient horrorliefhebbers op hun wenken met de driedelige Fear street reeks. In 1994 ontdekt een groepje tieners dat er een verband is tussen alle gruweldaden waar hun stadje al eeuwen om bekend staat. Helaas dreigen ze zelf slachtoffer te worden van dit eeuwenoude kwaad. Op vrijdag 9 juli is het tweede deel van de serie te zien, gevolgd door het slot op 16 juli.

Lees hier meer over Fear Street of kijk hieronder de trailer

Nog meer kijktips zonder sport? Lees ook die van vorige week!

Meer over