Zomerzappen: kijktips zonder sport, deel 8

Even niets leuks op tv? Zeker wel!

30 juli 2021 11:54 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Deze zomer lijkt sport het tv-aanbod te domineren. Voor wie toe is aan wat afwisseling verzamelen we wekelijks een aantal gouden tv-tips.

Vrijdag 30 juli

Game of talents (RTL 4, 20:30 uur)

Zeven kandidaten met elk een talent, maar wie kan wat? Vanavond verdedigt Katja Schuurman met medekandidaat Roos de Nederlandse eer in deze Vlaams-Hollandse co-productie. Ze nemen het op tegen Koen Wauters en Jente. Als presentator van Belgium’s got talent zou je denken dat Wauters een feilloze neus voor talent heeft.

Kijk terug.

Zaterdag 31 juli

Beat Me: The 5 Knock-Outs (SBS 6, 20:30 uur)

De talentenjacht van Frank Dane is interessant voor zowel vaste kijkers als nieuwkomers. Iedere week krijgen de overgebleven kandidaten te maken met nieuwe uitdagers die hun plekje in de show willen veroveren. Grote vraag is steeds wie het meest in de smaak valt bij het publiek en de vakjury, die ditmaal onder meer bestaat uit René Froger en Ronald Molendijk. Froger houdt het niet droog.

Kijk terug.

Zondag 1 augustus

Hai society (RTL 4, 21:25 uur)

Jair Ferwerda is gefascineerd door het leven van de ultrarijken en mag in zijn nieuwe programma met camera en al een kijkje nemen in hun domein. Hij bezoekt vanavond onder anderen Truus en Louis van Gaal en ontdekt hoe goed het leven in de Algarve is.

Kijk terug.

Maandag 2 augustus

It’s a sin (NPO 3, 21:50 uur)

Het is Pride en dat betekent iedere dag een aflevering van de aangrijpende Britse dramaserie It’s a sin over de levens van een LGTBQ-vriendengroep in het Londen van de jaren 80. Een bestaan vol vreugde en vrijheid slaat om als een mysterieus nieuw virus de kop op steekt.

Kijk terug.

Dinsdag 3 augustus

Say yes to the dress (TLC, 19:30 uur)

Randy Fenoli is terug met een nieuwe reeks waarin hij doet waar ‘ie het allerbeste aan is: bloednerveuze bruiden helpen er op hun mooist uit te zien. Alle jurken gaan weer uit de kast om de grote dag zo onvergetelijk mogelijk te maken.

Kijk terug.


 

Woensdag 4 augustus

Cornwall Air 999 (Discovery, 21:30 uur)

Realityserie over het leven en werk van piloten en paramedici in het Britse graafschap Cornwall. Vooral tijdens de zomermaanden is het een drukte van belang en rukt de helikopter bijna onafgebroken uit om mensen te redden.

Kijk terug.

Donderdag 5 augustus

3Doc: Ik Deed Aangifte tegen de minister van onderwijs (NPO 3, 21:05 uur)

Onderwijsminister Slob van de ChristenUnie meent dat reformatorische scholen homoseksualiteit mogen afwijzen. Dit schoot programmamaker Yora Rienstra in het verkeerde keelgat. Ze deed aangifte tegen de minister en tekende verhalen op van andersgeaarde jongeren die te maken hebben met de dagelijkse realiteit op een religieuze school.

Kijk terug.


Vrijdag 6 augustus

De eeuw van mijn moeder (NPO 2, 22:10 uur)

Eerste deel van een uniek theaterdrieluik. Onder regie van Eric de Vroedt wordt het levensverhaal van Winnie de Wilgen opgevoerd, een leven getekend door de koloniale samenleving van Nederlands-Indië. Haar zoon Ramses probeert haar bestaan te vangen in een kunstinstallatie en die blijkt uiterst confronterend.

Kijk terug.

Streaming tip

Cooking with Paris (Netflix)

Paris Hilton heeft een eigen kookprogramma. Dat klinkt als het begin van een slechte grap, maar het is toch echt de nieuwe, zesdelige Netflixserie. Vanaf woensdag 4 augustus is te zien hoe amateurchef Paris haar sporen verdiend in de keuken met een beetje hulp van bekende vrienden als Kim Kardashian en Demi Lovato.

Nog meer kijktips zonder sport? Lees ook die van vorige week!

Meer over