Zomerzappen: kijktips zonder sport, deel 9

Even niets leuks op tv? Jawel hoor!

5 augustus 2021 19:34 | amusement | Door Jef Willemsen

© Ben Houdijk
Jammer, de sportzomer is voorbij. Maar wat hebben we genoten! Gelukkig zijn er nog meer leuke dingen te zien op tv. Een overzicht met hoogtepunten van deze week.

Zaterdag 7 augustus

Bloodlands (NPO 2, 22:15 uur)

Spannende Noord-Ierse misdaadserie over de klopjacht op Goliath, een mysterieuze huurmoordenaar die banden binnen de politie lijkt te hebben. Goliaths acties dreigen het vredesakkoord te ondermijnen, maar hoe vind je iemand die net zoveel weet als jij?

Kijk terug.

Zondag 8 augustus

Hai society (RTL 4, 21:25 uur)

Jair Ferwerda doet in de tweede aflevering van zijn societyprogramma Saint-Tropez aan. Daar heeft hij een ontmoeting met de vorig jaar overleden ontwerper Jan des Bouvrie. De ongekroonde societykoning laat nog eenmaal zien wat voor levenskunstenaar hij is.

Kijk terug.

Maandag 9 augustus

Karsu’s Turkse Keuken (24Kitchen, 18:00 uur)

Zangeres Karsu Dönmez ademt niet alleen muziek, ze voelt zich ook helemaal thuis in de keuken. Dit bewees ze al op haar YouTube-kanaal en vanaf vandaag ook op 24Kitchen. Voor de camera legt ze stap voor stap uit hoe je authentieke Turkse lekkernijen kan bereiden als linzensoep, courgettekoekjes en het typisch Turkse gehaktgerecht köfte.

Kijk terug.

Dinsdag 10 augustus

We Zijn Er Bijna! (NPO 1, 20:35 uur)

Vanwege corona was een verre kampeertocht in het buitenland geen haalbare kaart, daarom volgt Martine van Os een groep vakantiegangers op doorreis in eigen land. In dertig dagen trekken ze kriskras door Nederland waar het uiteraard altijd en overal gezellig is.

Kijk terug.

Woensdag 11 augustus

Op de gevoelige plaat (SBS 6, 21:30 uur)

Sterfotograaf William Rutten maakte voor Shownieuws de afgelopen maanden al een webserie waarin hij met artiesten terugblikt op hun leven en carriere aan de hand van zijn rijkgevulde fotoarchief. Dat format bleek sterk genoeg voor een volwaardig televisieprogramma waarin Rutten onder meer terug in de tijd gaat met Marco Borsato, Wendy van Dijk en Gerard Joling.

Kijk terug.

Donderdag 12 augustus

Greatest hits of the 80s (NPO 3, 21:50 uur)

Smullen van de verhalen achter grote hits uit de jaren 80. Britse muziekkenners doen uit de doeken hoe songs als Careless whisper en Prince klassiekers als 1999 en Vienna het levenslicht zagen. Daarnaast aandacht voor de ontstaansgeschiedenis van de Eurythmics evergreen Sweet dreams are made of this, dé synthpop standaard van de eighties.

Kijk terug.

Vrijdag 13 augustus

Sterren Muziekfeest op het plein (NPO 1, 20:30 uur)

Feestvieren en meezingen in coronatijd, het kon afgelopen voorjaar tijdens de opnames van Muziekfeest op het plein vanuit het Openlucht Museum in Arnhem. Vanavond een registratie van het derde deel van het vrolijke volksfeest.

Kijk terug.

Streaming tip

Only the Brave op Videoland

Het begint een beetje bij de zomer te horen: bosbranden. Funest voor de huizen van lokale bewoners én het vakantieplezier van toeristen. Only the Brave volgt de Granite Mountain Hotshots, een van de beste brandbestrijdingsteams in Amerika. In de zomer van 2013 moeten ze onder leiding van commandant Eric Marsh (Josh Brolin) alles op alles zetten om een naderende vuurzee te stoppen. Een film om het warm van te krijgen.

Meer over Only the Brave bij Guidinc.

Lees ook:
De kijktips van vorige week en kijk terug wat je gemist hebt!

Lees ook:
Nog meer zomerse streamingtips bij Netflix, Videoland en meer!

Meer over