Zomerzappen: kijktips zonder sport, deel 7

Even niets leuks op tv? Zeker wel!

23 juli 2021 11:18 | amusement | Door Jef Willemsen

© Veronica
Deze zomer lijkt sport het tv-aanbod te domineren. Voor wie toe is aan wat afwisseling verzamelen we wekelijks een aantal gouden tv-tips.

Vrijdag 16 juli

Diana’s decades (NPO 1, 20:30 uur)

In het jaar dat prinses Diana zestig zou zijn geworden staat de Britse documentairemaker Jemma Chisnall stil bij haar veelbewogen leven. In het drieluik staan de laatste drie decennia van haar leven centraal, te beginnen in de jaren 70 waar de jonge Diana Spencer nog anoniem over straat kon. Dat alles verandert als ze in 1977 voor het eerst prins Charles ontmoet.

Kijk terug

Zaterdag 24 juli

McDonald & Dodds (NPO 2, 22:10 uur)

Een nieuwe Britse politieserie met een uniek duo: de jonge, ambitieuze Lauren McDonald (Tala Gouveia) moet op pad met Dodds (Jason Watkins), een ingedutte agent die de laatste jaren alleen bureauwerk gedaan heeft. Op het eerste oog geen ideale match, maar het stel vult elkaar wonderwel aan terwijl ze een mysterieuze moordzaak oplossen.

Kijk terug.

Zondag 25 juli

Star Trek: Picard (Veronica, 20:00 uur)

Veronica verwent sci-fi fans met twee afleveringen van Star Trek: Picard. Decennia was Jean-Picard (Patrick Stewart) als gezagvoerder van de Enterprise de held van Starfleet. Na een tragedie van interstellaire proporties nam hij ontslag en werd hij oud op zijn Franse wijnchateau. Maar het verleden laat hem niet met rust, zeker niet als een mysterieuze jonge vrouw genaamd Dahj hem om hulp vraagt.

Kijk terug.


Maandag 26 juli

Hooten and the Lady (SBS 9, 20:30 uur)

Start van een vermakelijke en avontuurlijke miniserie in de geest van Indiana Jones. Alexandra Lindo-Parker (Ophelia Lovibond) maakt excursies voor het British Museum en krijgt daarbij hulp van de Amerikaanse avonturier Ulysses Hooten (Michael Landes) die weinig kaas gegeten heeft van sociale etiquette.

Kijk terug.

Dinsdag 27 juli

Alleen Op Een Eiland met Hans Dorrestijn (NPO 2, 22:10 uur)

Waar Zomergasten een avond voor nodig heeft, fixt de droogkomische cabaretier Hans Dorrestijn in een uurtje. In zijn vogelhut op Terschelling ontmoet hij vakgenoten voor een openhartig gesprek over leven, werk, liefde, dood en alles er tussenin doorspekt met de stilte van de natuur. Ditmaal meert Stella Bergsma aan, Hans blijkt liefhebber van haar uitgesproken literaire oeuvre.

Kijk terug.

Woensdag 28 juli

Het beste van de jaren 80 (NPO 3, 20:25 uur)

Een onvervalst stukje nostalgie: terug naar de 80s met BN’ers die het decennium bewust hebben meegemaakt en sterren die toen nog niet eens geboren waren en zich verbazen over de mode, muziek en hypes van die jaren.

Kijk terug.

Donderdag 29 juli

Wie het laatst lachte (SBS 6, 20:30 uur)

Wendy van Dijk nam twee seizoenen lang iedereen in de maling. In deze speciale terugblikreeks vertelt Wendy het verhaal achter de meest hilarische pranks die daarna nog eens de revue passeren. Iemand foppen blijkt lang niet zo makkelijk als het lijkt.

Kijk terug.

Vrijdag 30 juli

Game of talents (RTL 4, 20:30 uur)

Zeven kandidaten met elk een talent, maar wie kan wat? Vanavond verdedigt Katja Schuurman met medekandidaat Roos de Nederlandse eer in deze Vlaams-Hollandse co-productie. Ze nemen het op tegen Koen Wauters en Jente. Als presentator van Belgium’s got talent zou je denken dat Wauters een feilloze neus voor talent heeft.

Kijk terug.

Streaming tip

Masters of the universe: Revelation

De avonturen van He-Man en de Masters of the Universe zijn pure nostalgie voor fans van een zekere leeftijd. Filmmaker Kevin Smith heeft de cartoonserie uit de jaren 80, feitelijk vooral bedoeld om speelgoed te verkopen, in een nieuw, modern jasje gestoken. Dit is He-Man zoals je ‘m nog nooit zag.

Nog meer kijktips zonder sport? Lees ook die van vorige week!

Meer over