Even voorstellen

Even voorstellen: de deelnemers van het nieuwe seizoen van Het Blok

5 april 2024 13:43 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© ANP Kippa / Fotograaf Robin van Lonkhuijsen
Er was al bekend dat vanaf 22 april een nieuw seizoen van woon- en klusprogramma Het Blok op de buis komt en nu zijn ook de deelnemers bekendgemaakt. Van ondernemers uit Friesland tot een koppel met een gecompliceerde geschiedenis: ze zitten er allemaal in.

In het verbouwprogramma krijgen vier koppels ieder een eigen bouwval tot hun beschikking, waar ze intrekken en de boel vervolgens verbouwen. Daarbij moet rekening worden gehouden met strakke deadlines en een budget. Iedere week wordt er een nieuwe kamer opgeleverd, die beoordeeld wordt door een vakkundige jury.

Het Blok was sinds 2004 zeven seizoenen lang op televisie te zien. In 2011 verscheen de laatste aflevering op de buis. Afgelopen september werd bekend dat het programma opnieuw zou verschijnen.

Presentator is Dennis van der Geest

Voor een dergelijk programma is het natuurlijk ook van belang dat iemand de boel een beetje aan elkaar praat. In maart leerden we al dat Dennis van der Geest die taak voor zijn rekening neemt.

Dit zijn de kandidaten

Dan het belangrijkste: de kandidaten. De programmamakers hebben een gemêleerd gezelschap bij elkaar gesprokkeld.

  • Famke (49) en Hans (52) uit Doorn: een koppel met een gecompliceerde geschiedenis gaat samen als goede vrienden de woning verbouwen.
  • Jaïr (23) en Anouk (28) uit Leeuwarden: ondernemers uit Friesland met een passie voor 'Do It Yourself' en een hoge dosis lef. 
  • René (49) en Jessica (50) uit Ugchelen: een onverschrokken duo met een achtergrond in wetshandhaving en bij defensie dat de strijd aangaat.
  • Sanne (27) en Daniël (26) uit Leeuwarden: jonge professionals opzoek naar een nieuwe uitdaging, klaar om hun klus-en stylingtalenten te laten zien.

Het Blok wordt vanaf maandag 22 april iedere werkdag om 20.30 uur uitgezonden op Net5.

Meer over