Everon Jackson Hooi: Expeditie Robinson was life changing

27 september 2013 13:20 | amusement | Door Televizier

© Rob Schoorel / RTL

Everon Jackson Hooi ging goed voorbereid op pad voor Expeditie Robinson. Helaas mocht dat niet baten: Everon ligt nu al uit de wedstrijd.

Everon Jackson Hooi nam zwemles, leende een boek met survivaltips van Ruud Feltkamp en Fajah Lourens leerde hem hoe hij druivensuiker mee kon smokkelen. Helaas hebben al deze trucjes Everon niets opgeleverd: hij keert als tweede Expeditie Robinson-kandidaat naar huis.

Enorme mindgame

Dat komt met name door de groep, zij stemden de GTST-ster massaal naar huis. Everon omschrijft de omgang met de andere kandidaten als “een enorme mindgame”.

“Ik had geen klik met de groep, het waren niet mijn type mensen. Ik had bijvoorbeeld een dingetje met Jan Versteegh. Ik zou nooit vrienden met hem kunnen worden”, vertelt Everon aan Televizier.nl.

Life changing

Toch heeft de acteur geen moment spijt gehad van zijn deelname. “Life changing klinkt misschien overdreven, maar ergens is Expeditie Robinson dat wel”, zegt hij.

Everon Jackson Hooi heeft namelijk flink wat angsten overwonnen voor zijn deelname aan het programma. Zo sprong hij van een acht meter hoge rots en is hij eindelijk van de zwembandjes verlost: “Ik kon heel slecht zwemmen, ik had ook een onwijze angst voor het diepe. Nu kan ik gewoon zwemmen, dat is heel chill.”

Meer over