Everybody Dance Now is terug

28 Februari 2014 11:43 | amusement | Door Televizier

Het RTL-4 programma Everybody Dance Now begint weer. Volgens jurylid Jan Kooijman zijn er in dit nieuwe seizoen veel meer dansstijlen te zien.

Van Chinese folklore tot housedance, van jong tot oud: de meest diverse acts komen voorbij in de danscompetitie ­Everybody dance now. In dit tweede seizoen moeten solisten en groepen de jury weer overtuigen van hun kunsten.

De dansvloer op

Net als vorig jaar tekent Chantal Janzen voor de presentatie en beoordelen Dan Karaty, Lieke van Lexmond en Jan Kooijman alle kandidaten. Voor de opening van de show hebben Dan, Lieke en Jan zelfs een dans ingestudeerd, ze gaan zelf de dansvloer op!

Rood of groen

Dan is het de beurt aan de kandidaten. Als minstens twee van de juryleden een act goed genoeg vinden voor de volgende ronde, kleurt de dansvloer groen en mag de kandidaat door. Bij rood licht is het feest voorbij.

Balkan-folklore

Jan is weer onder de indruk van de kandidaten. "Ik denk dat mensen tijdens het eerste seizoen dachten: wacht eens even, ik wil mijn Balkan-folklore ook eens laten zien. Vorig jaar zagen we veel hiphopacts, nu is het aanbod diverser.” 

Every Body Dance Now wordt uitgezonden op vrijdag 28 februari om 20:30 uur op RTL 4.

Meer over