En zoekt inspiratie

Ewout Genemans kondigt nieuwe reeks Ewout aan

18 september 2023 21:22 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Ewout Genemans heeft groen licht gekregen van RTL om een vierde seizoen te maken van zijn reportagereeks Ewout. Er is alleen één probleem: waar moet het over gaan? De programmamaker roept de hulp van kijkers in.

Heel verrassend is een nieuw seizoen voor Ewout niet. De documentaireserie zet op dinsdagavond sterke kijkcijfers neer voor RTL 5 die met ruim 600.000 belangstellenden zelfs in de buurt komen van de veel grotere zusterzender RTL 4.

Spraakmakend

Ewout doet dan ook zijn best om kijkers te verrassen met spraakmakende onderwerpen die hij samen met zijn ploeg helemaal uitdiept. Alleen al dit seizoen kwam onder meer een misselijkmakend bezoek aan de Body Farm voorbij, maar ook het gevaar van de groeiende rattenplaag en mannen die ware liefde bij buitenlandse sekswerkers zoeken. Met de juiste insteek kan Genemans alles brengen.

Hulp

Maar daar wringt de schoen: wat willen kijkers het liefst zien in het aankomende, vierde seizoen van Ewout? Genemans besloot simpelweg die vraag voor te leggen aan zijn volgers op sociale media. Ze mogen hun voorstellen voor afleveringen geven in de comments op Instagram en dat liegt er niet om. "Mormonen, robotgevechten, de geestelijke gezondheidszorg in Nederland, Chinese voetbalscholen, leven in Noord Korea, de jacht op albino’s in Afrika, meelopen met een sekteleider, in beeld brengen hoe het gedoneerde geld voor rampen etc. terecht is gekomen", zo schrijft slechts een van de tientallen mensen die reageren.

Meer over