Foutje bedankt

RTL trekt boetekleed aan na misleidende montage Expeditie Robinson

6 december 2021 19:02 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Kijkers van Expeditie Robinson zagen hoe Do zichzelf een plek in de halve finale puzzelde terwijl op de beelden de verkeerde oplossing getoond werd. Ging ze wel terecht door?

In de aflevering van zondag 5 december moesten de drie bewoonsters van winnaarseiland, tv-kok Sandra Ysbrandy, zangeres Do en actrice Anouk Maas, strijden voor een plek in de halve finale door een pittige rekenpuzzel op te lossen. 

20

Een hele stapel houten schijfjes met verschillende cijfers moesten in een driehoek gerangschikt worden zodat de uitkomst van alle hoek 20 is. Een ontzettend complexe opgave, zeker na 30 dagen honger lijden en afzien. De dames werden nog meer op de proef gesteld toen de makers opnames afspeelden van hun familie en geliefden. Vechtend tegen hun tranen puzzelden ze door. 

Do wint

Uiteindelijk is Do als eerste klaar en vol overtuiging gilt ze het uit van plezier. De camera laat haar schijven zien en daarmee leek de kous af. Maar een oplettende kijker nam een screenshot en rekende de boel eens na: haar oplossing klopt van geen kant. Waarom mocht ze dan toch door?

Montage

De tweet kreeg zoveel aandacht dat RTL besloot te reageren op het rumoer rond Expeditie Robinson. Een woordvoerder licht het incident toe: "Dit was niet Do haar laatste uitkomst, maar toch is per ongeluk dit shot gebruikt. We begrijpen de verwarring, maar het gaat hier dus om een montagefout."

Meer over