Expeditie Robinson gaat vol in de aanval

Volgens Geraldine Kemper wordt dit seizoen Expeditie Robinson, viezer, ruiger en spannender dan ooit. Televizier.nl sprak met haar en medekandidaten Everon Jackson Hooi en Zimra Geurts.

Vorige week werden alle kandidaten al aan ons voorgesteld, maar vanavond begint Expeditie Robinson dan echt: de BN’ers worden op een eiland bij Maleisië achtergelaten.

Dat er geen Vlamingen meer bij zijn zorgt voor een harde strijd; normaal gesproken konden de Nederlanders en Belgen eerst elkaar wegsturen, maar nu moet er gelijk in eigen vlees gesneden worden.

Geen immuniteitsmunten

Wat het volgens BNN-presentatrice Geraldine Kemper ook zo ruig en spannend maakt is het verdwijnen van de immuniteitsmunten en de komst van de extra stembriefjes. Deze kunnen door de kandidaten verdient worden tijdens de proeven en ingezet worden om iemand keihard weg te stemmen. Een aanvallende tactiek dus.

Dat doet pijn volgens Playmate Zimra Geurts. “De stembriefjes maken het spel heel persoonlijk. Je wordt niet door een groep weggestuurd, maar door één persoon en dat komt hard aan. Daar ontstaan veel woordenwisselingen over.”

Everon Jackson Hooi

Ook Everon Jackson Hooi, Bing in GTST, kan meepraten over deze conflicten. Zo had hij “een dingetje” met één van de kandidaten. “Wij zouden nooit vrienden kunnen worden”, vertelt hij.

Misschien lagen deze conflicten wel een beetje aan de acteur zelf, hij had namelijk ook met de rest van de groep nou niet bepaald een klik: “We hadden niet echt ruzie, maar het zijn gewoon niet mijn type mensen.”

Voorbereidingen

Wat dat betreft had Everon beter in de groep van vorig jaar kunnen zitten. Toen gingen collega Ruud Feltkamp en goede vriendin Fajah Lourens mee.

Zij hadden gelukkig nog wel wat tips voor hem: “Fajah heeft me geleerd hoe je iets moet smokkelen. Ik heb druivensuiker meegenomen, maar je hebt er echt niets aan. Je voelt die rush maar heel even.”

Geraldine’s tactiek

Zimra had dat soort hulpmiddelen niet nodig: “Ik doe heel vaak crashdiëten voor ik een shoot heb, dus weinig eten ben ik wel gewend.”

Geraldine maakte gebruik van een andere tactiek, zij ging meteen op pad om eten te verzamelen voor haar team. “Ik hield me low key, maar wilde mezelf tegelijk onmisbaar maken voor de groep. Ik deed veel dingen om me te laten zien als belangrijk teamlid.”

Of deze strategie zich uitbetaalt is nog even afwachten. Expeditie Robinson is elke donderdag om 20.30 uur te zien bij RTL5.

Reageren