12 en 14 mei

Extra Songfestivalprogramma's op YouTube

30 April 2020 13:27 | amusement | Door Irma Tomas

© Eurovision
Eurovisie Songfestivalliefhebbers die nog met hun handen in het haar zaten over wat ze moesten doen op 12 en 14 mei, de dag van de halve finales, kunnen opgelucht ademhalen. 

Lees het artikel hieronder verder

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl

Turbo Review: Pixar-animatiefilm Luca op Disney Plus

Meer film & serie nieuws

Die halve finales worden namelijk gewoon gehouden, maar dan op YouTube. Alle deelnemers van de eerste halve finale zingen hun liedje op 12 mei en die van de tweede halve finale doen dat op 14 mei. Wie er door zouden zijn gegaan, komen we niet te weten want er is geen competitie. Beide shows beginnen om 21.00 uur. 

Jeangu Macrooy

Het is in ieder geval een kans voor de artiesten om hun oorspronkelijke nummer te laten horen aan Europa. Voor volgend jaar moeten tenslotte nieuwe nummers worden gemaakt. De Nederlandse inzending Jeangu Macrooy treedt voor de gelegenheid op in de show van 12 mei, net als Italië en Duitsland die net als Nederland normaal gesproken pas in de finale op 16 mei te zien waren geweest. Spanje en Engeland doen mee op 14 mei. 

Op 16 mei zendt NPO 1 het programma Eurovision: Europe shine a light uit, een show met alle deelnemers, oud-deelnemers en Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley. 

De shows op 12 en 14 mei zijn te zien op het officiële Eurovisie YouTube-kanaal

Meer over