Familie Beerens over Helemaal het Einde 2

5 januari 2018 11:20 | amusement | Door Televizier

© Olivier Thijssen

Na het succes van Helemaal het einde gaat op 8 januari het tweede seizoen van start. Wij spraken de families toen ze op het punt stonden van emigreren. Vandaag: Jessica Beerens.

Jessica Beerens (32) uit Geertruidenberg vertrekt met echtgenoot Jasper (36), tweeling Britt en Floor (7) en zoon Joep (4).

Waarom?
„Wij keken het programma en zeiden: ‘Dit zou echt iets voor ons zijn’ We hebben 3 kinderen, een koophuis, het leven op de rit en elke dag is het zelfde. Dus toen de oproep kwam keken we elkaar aan en toen was het gebeurd.

Wat vind je van de plek waar jullie naartoe gaan?
„We hadden zelfs nooit van Kaapverdië gehoord, we moesten googlen waar het lag. Volgens mij is het daar prima toeven, het weer is mooi, het klimaat is goed en het is er veilig. Nee, de taal spreken we nog niet. We kunnen in het Portugees alleen tot 10 tellen en goedemorgen en goedenavond zeggen. In totaal hadden we maar 2,5 maand om alles te regelen, dus toen is het leren van de taal er een beetje bij ingeschoten. Gelukkig spreken veel mensen daar Engels en er zitten ook veel Nederlanders.”

Wat gaan jullie daar doen?
„Als eerste zorgen dat we een huis hebben. Dat gaan we niet helemaal zelf doen, al is Jasper wel handig, hij zit in de bouw. Mijn man zingt ook in een band, hij heeft al wat connecties met singer/songwriters en wil graag een single uitbrengen. Verder willen we een hostel of een bed and breakfast beginnen en anders in de import/export gaan, Wat dat gaat worden? Geen idee nog. We moeten terplekke een beetje voelen en proeven.”

Vind je het leuk om op tv te komen?
„Dat is nog het minst leuk aan het hele avontuur. Maar ja, er was niemand anders die ons een zak geld gaf en zei: ‘ga maar weg’.”

En dit is de familie De Weijer

Meer over