Familie de Weijer over Helemaal het Einde 2

4 januari 2018 14:04 | amusement | Door Televizier

© Olivier Thijssen

Na het succes van het eerste seizoen van Helemaal het einde gaat op 8 januari het nieuwe seizoen van start. Wij spraken de families toen ze op het punt stonden van emigreren.

Maaike de Weijer (38) uit Beverwijk vertrekt met man Bart (45) zoon Senna (9)

Waarom?
„We hebben al 10 jaar in het buitenland gewoond en zeiden altijd: ‘Als we nog eens de kans krijgen gaan we weer’. Destijds zaten we in Portugal, in de Algarve, maar toen de crisis kwam en ons zoontje geboren werd, kreeg ik heimwee. In 2011 zijn we teruggekomen naar Nederland. Ik had hier net een baan aangeboden gekregen in een winkel voor kookbenodigdheden, maar ja, toen kwam dit op ons pad.”

Wat vind je van Kaapverdië?
„Ik was heel blij verrast. Ik ben er nooit geweest, maar het lijkt me een fantastisch land en we hebben een kleine voorsprong op de anderen omdat we de taal al spreken. Nu maar hopen dat we dichtbij de zee komen te wonen en dan maar meteen aan een huis beginnen. Gelukkig is mijn man heel handig en samen kunnen we prima bouwen. We hebben hier thuis net het huis verbouwd en nu het precies is zoals we het wilden, gaan we weer weg.”

Heb je niet veel stress gehad na zo’n belangrijke beslissing?
„Nou en of. Mijn zoon is in Portugal geboren en dan moet je een origineel geboortebewijs in Den Haag ophalen. We moesten ook zelf nog een paspoort aanvragen, een huurder zoeken voor het huis, m’n moeder wil niet mee naar het vliegveld, moet ik nog een avond bij haar doorbrengen? Dat soort dingen. Al met al slaap in de laatste tijd wel heel slecht. Ik vraag me de hele tijd af of we alles wel goed geregeld hebben.”

Wat zijn jullie plannen?
„We willen iets in het toerisme doen. Mooie vakantiehuisjes bouwen, een strandtent beginnen lijkt ons ook leuk of bijvoorbeeld tochten organiseren over het eiland met paarden.”

Waar verheug je je het meest op?
„Zon, zee, samen zijn en niet meer langs elkaar heen leven.”

Meer over