Familie Molenaar over Helemaal het Einde

8 januari 2018 13:47 | amusement | Door Televizier

© Olivier Thijssen

Na het succes van Helemaal het einde gaat op 8 januari het tweede seizoen van start. Deelnemer Ocke Molenaar vertelt wat hij ervan verwacht.

Ocke Molenaar (48) uit Haarlem vertrekt met vrouw Fleur (33) en kinderen Suus (5) en Wolf (3)

Waarom wilde je hier aan meedoen?
„Dit is een fantastische mogelijkheid om iets heel anders te gaan doen. M’n vrouw en ik  werken voor een internationaal bedrijf en hadden al langer het idee om een tijdje naar het buitenland te gaan. In dit geval keken we elkaar aan en zeiden we: ‘laten we het gewoon proberen.’ Dat wil helemaal niet zeggen dat we het niet naar onze zin hebben in Nederland. We hebben een leuke baan, een mooi huis en twee auto’s voor de deur, maar waren op zoek naar wat reuring. Ik weet natuurlijk dat er veel over je gesproken en geschreven gaat worden wanneer je meedoet aan zo’n programma, maar dat vind ik niet erg. Ik lees gewoon niet alles. En het is sowieso een leuk format, niet sensatiebelust. Het is geen Utopia.”

Wat vind je van de bestemming?
„M’n vrouw was heel blij, haar grootste wens was een warm land. Ik vind het ook gaaf, maar moest wel even op de kaart kijken waar het precies lag. De eilanden zijn heel divers en we hebben geen idee waar we terecht gaan komen, dus ik weet nog niet precies wat we daar gaan doen. Het liefst iets dat commercieel interessant is en waarbij we iets kunnen teruggeven aan de bevolking. Toerisme ligt voor de hand, maar het is echt afhankelijk van de plek waar we terecht komen.”

Hoe is je Portugees?
„Dat is nogal steenkolenportugees. De lessen zijn er de laatste tijd bij ingeschoten omdat we zoveel moesten regelen. Het huis leeghalen en verhuren, verzekeringen en pensioen regelen, dat vergt best veel van je. Maar als ik eenmaal in het vliegtuig zit met m’n vrouw en twee kinderen dan telt dat allemaal niet meer.”

Helemaal het einde - maandag, 20.30 uur • RTL 4

Meer over