Ondanks megasterren

Fans verdeeld over eerste trailer musicalfilm Cats

19 juli 2019 09:59 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot YouTube
Filmmaatschappij Universal heeft de musical Cats verfilmd met grote sterren, maar de reacties op de eerste trailer zijn niet mals.

Cats vertelt het verhaal van een groep pratende straatkatten die samen één levensveranderende nacht beleven. 

Andrew Lloyd Webber

Andrew Lloyd Webber schreef de muziek en teksten voor de musical die sinds 1981 volle zalen trekt. Reden genoeg om het magische verhaal van de katten ook in filmvorm te vertellen. Op basis van Webbers musical gingen de makers aan de slag. 

CGI

Grote namen als Ian McKellen, Judi Dench, James Corden, Taylor Swift en Idris Elba werden gecast om in de huid van de katten te kruipen. Maar om de acteurs ook fysiek op katten te laten lijken besloten de makers naast make-up ook CGI in te zetten waardoor de hele cast in ongemakkelijk ogende katachtigen transformeert. 

Trailer

In de eerste Cats trailer is het resultaat van regisseur Tom Hooper te zien. Binnen een dag kreeg de trailer op Youtube ruim 38.000 negatieve reacties tegenover 29.000 positieve. De meest gehoorde klacht is dat de CGI-acteurs er beangstigend uitzien en dat hun eveneens door een computer gegenereerde omgeving er onnatuurlijk uitziet. Cats draait vanaf 20 december in de bioscopen.

Meer over