Geen bondjes meer

Fatima Moreira de Melo sloeg deelname Expeditie Robinson: All Stars af

11 februari 2022 13:46 | amusement | Door Judith Regeling

© ANP Piroschka van de Wouw
Het had weinig gescheeld of Fatima Moreira de Melo was ook afgereisd naar Zanzibar voor het All Stars-seizoen van Expeditie Robinson. Er was echter één probleem: de oud-hockeyster zag het zelf niet zitten.

De makers van Expeditie Robinson nodigden de winnares uit 2012 enkele maanden geleden uit voor een tweede ronde, maar daar moest ze niets van weten. Bij RTL Boulevard legde ze gisteren uit waarom niet. 

Lees ook: Expeditie Robinson komt met volledig All Stars-seizoen 

Fatima Moreiro de Melo

Fatima Moreira de Melo is namelijk vooral hartstikke trots op wat ze 10 jaar geleden heeft bereikt. "Ik heb toen gewonnen en ik heb zoiets van: wat kan ik hier beter aan doen?" vroeg ze zichzelf af. "Ik heb toen heel veel mensen genaaid, dus ik weet zeker dat mensen mij er meteen uit hadden willen naaien." 

Luuk Ikink

En daar is geen woord aan gelogen. Luuk Ikink, die vanaf 24 februari weer Eilandpraat presenteert, herinnert haar als de uitvinder van de bondjes. Al kan Fatima zich daar zelf niet in vinden. "Was ik het maar! Dan was ik er heel trots op geweest. Er waren altijd wel bondjes, maar mensen zeiden nooit voor de camera: 'wij hebben dat en dat bedacht', en wij deden dat wel."

Expeditie Robinson: All Stars

Deelname of niet, ze kijkt toch enorm uit naar het nieuwe seizoen, waarin onder meer Ferry Doedens, boerin Bertie en Carlos Platier Luna opnieuw deelnemen. "Maar goed anyway, ik verheug me wel op het nieuwe seizoen, moet ik zeggen." 

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson is vanaf 24 februari te zien om 20.30 uur op RTL 4. Op Videoland kijk je iedere donderdag alvast een aflevering vooruit.

Meer over