Op en neer naar Tokio

Fatima Moreira de Melo schokt kijkers Boulevard

28 juli 2021 19:24 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Als sportdeskundige zit Fatima Moreira de Melo bovenop de Olympische Spelen, maar kijkers van RTL Boulevard zetten toch vraagtekens bij haar tripje naar Tokio.

Naast RTL Boulevard is Fatima ook werkzaam voor Oranje Boven, een samenwerking tussen Team NL, KLM, AD en de Nederlandse Loterij. 

Op en neer

Namens Oranje Boven vliegt Fatima naar Tokio. Na een kleine elf uur in het vliegtuig mag ze een half uurtje uitpuffen in de business lounge om vervolgens op een retourvlucht te springen vol terugkerende Olympische sporters. Daar begint haar werk pas echt: ze mag hen op weg naar Nederland aan de tand voelen over hun ervaringen tijdens deze veelbewogen zomerspelen. 

KLM huisjes

De interviewvluchten zijn een alternatief voor de 'Medailletaxi' die bij vorige Spelen werd ingezet om winnaars te interviewen. Door de strenge coronaregels zijn dergelijke activiteiten niet mogelijk in Japan zelf, daarom vinden ze nu op de terugweg plaats. Vol trots kwam Fatima vertellen over haar ervaringen en toonde ze wat beelden. Om te bewijzen dat ze echt gevlogen had zette ze twee KLM huisjes op tafel met de belofte dat de hele desk vol komt.

'Verspilling'

Kijkers van Boulevard keken met verbazing naar het item. Sommigen vonden het verspilling van geld en brandstof, anderen vroegen zich af of Fatima niet hoognodig in quarantaine moest na haar dag in de lucht. 

Fatima kon de kijkers geruststellen over het besmettingsgevaar.

Alles over de Olympische Spelen op TV

Meer over