Feestelijke jubileum-uitzending De Reünie voor 90 jaar KRO

De KRO viert haar 90 jarig bestaan met een speciale uitzending van De Reünie met een klas vol bekende KRO-gezichten van toen en nu.

Anita Witzier speelt voor de gelegenheid de lerares bij deze speciale aflevering van De Reünie en ze heeft niet de minste namen in haar klas. Een overzicht: 

Adres Onbekend-presentatrice Anne van Egmond vertelt aan Derk Bolt hoe ze zelf ontdekt dat ze is geadopteerd. De zoektocht naar haar afkomst zorgt voor grote verrassingen.

Patrick Lodiers loopt met Joop van den Ende door de veilinghal in Aalsmeer waar Van den Ende grote amusement shows maakte voor de KRO. Wat vindt Van den Ende eigenlijk van de huidige politiek die zich steeds meer bemoeit met de inhoud van de publieke omroep?

Henny Huisman

Brandpunt presentatrice Liesbeth Staats bezoekt Aad van den Heuvel en ziet dat de passie in deze journalist nog steeds brandt. Diezelfde passie is er ook nog bij Henny Huisman. In zijn eigen museum in Uitgeest vertelt Henny Huisman aan welke programma’s hij nu werkt.  

Mies Bouwman was omroepster bij het allereerste KRO tv-fragment. In De Reünie vertelt ze hoe ze de KRO moest verlaten omdat ze een relatie kreeg met een getrouwde man.

Presentator Fons de Poel gaat langs bij Brandpunt verslaggever Willibrord Frequin. Ze kijken terug op zijn interview met Prins Bernhard over de Lockheedaffaire. Maar Frequin vertelt vooral indringend over hoe de dood steeds meer zijn leven komt ingeslopen.

Waku Waku

Radiopresentator Peter van Bruggen kijkt terug op de actie Ik ben Woedend,die hij op touw zette in de Breakfast Club. Het was een actie tegen de haat die in Duitsland woedde tegenover buitenlanders. Is er nu nog woede, maar dan over hoe Nederland met vreemdelingen omgaat?

Rob Fruithof is in Zuid-Afrika inmiddels een gewild acteur. Maar dat hij zijn KRO-tijd niet licht vergeet zien we als hij in zijn auto aan komt rijden: zijn nummerbord begint met de letters WAKU.

De Reünie: 90 jaar KRO, zondag 22 november, 20.20 uur, NPO 1. 

Meer over:

Reageren