Ferri Somogyi terug in GTST

Rik de Jong wandelde gisteravond Meerdijk weer binnen. Acteur Ferri Somogyi keert dus voor de derde keer terug in Goede Tijden Slechte Tijden.

Ferri Somogyi kan maar geen afscheid nemen van zijn alterego Rik de Jong. "We komen niet los van elkaar," vertelt de soapacteur aan RTL Boulevard. "Toen ze mij vroegen of ik terug wilde komen, hoefde ik daar niet lang over na te denken."

Clichés

"Ik heb altijd al geroepen, ik kan het honderd jaar doen," glimlacht de acteur. "Het is een waanzinnig leuke club, ik kan alle clichés opnoemen, maar er gaan er echt heel veel op. Ik was er altijd sowieso happy."

Rik de Jong

Rik de Jong is al sinds 1995 een belangrijk personage in GTST. Tussen 2003 en 2007 was hij uit beeld, omdat Ferri Somogyi toen een carrière in Amerika probeerde op te bouwen. Vanaf 2007 was Rik de Jong wel weer te zien in de soap, maar begin vorig jaar verdween hij in de gevangenis na de moord op Mike Brandt.

Theater

Ferri Somogyi verliet GTST toen omdat hij wat anders wilde. "Ik wil groeien," zei hij toen, "ik doe dit 14 jaar en het is de mooiste baan die er is. Mijn relatie is uitgegaan en ik hoef aan niemand meer verantwoording af te leggen. Ik wil theater doen en films als het me gegund is." Sindsdien is Ferri niet op het toneel te zien geweest. Wel speelt hij in de film Zeeuws Meisje, die dit voorjaar in de Zeeuwse bioscopen te zien is.

Lees ook: Nina is nog steeds niet terug in GTST.

 

Meer over:

Reageren