Ferri Somogyi verlaat GTST

Eerder ontkende RTL nog dat Ferri Somogyi zou vertrekken uit Goede Tijden Slechte Tijden, maar nu is het laatste uurtje van personage Rik de Jong toch geslagen.

┬áIn RTL Late Night vertelde de acteur zelf over het hoe en waarom: „Ik weet al dat ik wegga sinds maart vorig jaar, maar ik wilde het niet vertellen om het sprookje van GTST te bewaren.” Ferri is blij dat met de verhaallijn die hij in zijn laatste seizoen meekreeg: „Ik mocht iemand vermoorden, dat is altijd leuk. Toen ging ik trouwen, de bak in, ik kreeg een hartaanval. Dat heb ik overleefd en nu is het de vraag hoe ik eruit ga, maar ik ga niet dood, dus de mogelijkheid dat ik terug kom, die is er.”

Groeien

Ook de collega's van Ferri wisten tot voor kort niet van zijn vertrekt. Ferri wilde zelf weg bij de soap. „Ik wil groeien, ik doe dit 14 jaar en het is de mooiste baan die er is. Mijn relatie is uitgegaan en ik hoef aan niemand meer verantwoording af te leggen. ik wil theater doen en films als het me gegund is.” Mocht hij geen veelgevraagd acteur worden dan kan Ferri altijd nog rondkomen van het dj-werk dat hij doet. „Dan lever ik wel flink in, wat betreft salaris, maar ik kan er van leven.”

Geruchten

Eerder deze maand gingen al geruchten dat Ferri gedwongen moest verdwijnen uit GTST. Hij zou een zak geld meekrijgen om de pijn te verzachten. Ferri zegt dat dat onzin is. „Omdat die geruchten de ronde deden, was het ook wel tijd om mijn vertrek bekend te maken.”

Meer over:

Reageren