Ferry Doedens breekt een lans voor homo's

27 oktober 2014 10:32 | amusement | Door Televizier

Acteur Ferry Doedens vindt dat Nederland niet tolerant genoeg is tegen homo's. Daarom zamelt Ferry samen met Groupon geld in voor voorlichting op scholen.

De acteur is samen met de aanbiedingssite een samenwerking begonnen waarbij geld wordt ingezameld voor het COC. Daarmee gaat de belangenorganisatie voor homoseksuelen voorlichting geven over homoseksualiteit op middelbare scholen. Dat is hard nodig volgens Ferry. Tegen Nu.nl zegt hij: „In Nederland doen we allemaal alsof we heel tolerant zijn tegenover homo's, maar tegelijkertijd worden er nog steeds mannen in elkaar geslagen omdat ze hand-in-hand lopen of elkaar zoenen. Dat botst in mijn hoofd.”

Geer & Goor

Volgens de GTST-acteur vinden wij Nederlanders homo's een beetje eng als ze te dichtbij komen: „Gordon en Gerard vinden we allemaal enig, als we ze maar niet in het echt hoeven te zien zoenen met mannen. Dat wordt dan 'vies' gevonden."

Scheldwoord

Voorlichting op middelbare scholen is noodzakelijk volgens de homoseksuele acteur. „Als je op de middelbare school zit heb je nog heel erg last van groepsdruk, dan noem je iemand 'homo', omdat het stoer is. Dat ben ik zelf ook tegengekomen toen ik jong was. Het COC wil jongeren duidelijk maken dat homoseksueel zijn helemaal niet raar is en eigenlijk ook geen scheldwoord is."

De zoen

In die voorlichting speelt de zoen die Ferry's GTST-personage Lucas gaf aan een andere man een grote rol. „Ik vind dat heel gaaf, dat we iets maken waar mensen blijkbaar toch ook iets van leren. Dat ze anders gaan kijken naar homo's. Dat komt ook omdat mensen een vertekend beeld hebben bij homo's: leernichten, de gaypride en veel roze. Dat is er ook een onderdeel van, maar er is nog zoveel meer."

 

Meer over