Filemon, Thomas Dekker en Elle Bandita in nieuwe seizoen De Slimste Mens

De opnamen voor het nieuwe seizoen van De Slimste Mens zijn alweer in volle gang. De opvallendste deelnemers: Ancilla Tilia van de Piratenpartij en ex-wielrenner Thomas Dekker. 

In de eerste aflevering van De Slimste Mens op 14 december spelen musicalster Lone van Roosendaal, muzikant/cabaretier André Manuel en journalist/tv-presentator Sander de Kramer tegen elkaar. Andere kandidaten die dit jaar hun geluk beproeven zijn: wijnboer Ilja Gort, cabaretière Sanne Wallis de Vries, zanger Ernst Daniel Smid, sterrenkundige Govert Schilling, ChristenUnie-politicus Gert-Jan Segers, Ancilla Tilia, presentator Filemon Wesselink, zangeres Ryanne van Dorst (beter bekend als Elle Bandita) en wielrenner Thomas Dekker.

Alleen maar mannen

De Slimste Mens werd voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012, toen won Arjen Lubach de titel De Slimste Mens, daarna volgden Pieter Derks, Owen Schumacher en Tom Roes. De laatste editie, die deze zomer werd uitgezonden werd gewonnen door Diederik Smit. Hoog tijd voor een vrouwelijk winnaar dus. Of dat is gelukt, weten we op 22 januari, dan is de finale van De Slimste Mens. 

Ook dit jaar wordt de kennisquiz weer gepresenteerd door Philip Freriks. Maarten van Rossem is zoals altijd het enige jurylid. 

 

 

Reageren