Overzicht

De leukste filmtips voor het aankomende weekend

26 november 2021 14:57 | amusement | Door Judith Regeling

Zin om een filmpje te kijken, maar heb je geen inspiratie? Dan zit je hier aan het juiste adres. Iedere vrijdag plaatsen we een overzicht van de beste films die je dit weekend bekijkt op TV, Netflix, Videoland en Amazon Prime Video.

TV

Intouchables (2011)

We beginnen deze week met een fijne Franse feelgoodfilm die miljoenen mensen naar de bios trok. Eigenlijk kan dat er maar één zijn: Intouchables! In deze film gaat Driss (Omar Sy) aan de slag als persoonlijke verzorger van de aan zijn rolstoel gekluisterde miljonair Philippe (Franços Cluzet). Met zijn tomeloze energie haalt Driss het leven en het huishouden van de beste man volledig over hoop. En laat dat nu precies een vrolijke feelgoodfilm opleveren, die drijft op het sterke spel van de hoofdrolspelers.

Intouchables is vanavond om 20:30 uur te zien op NET5.


Face/Off (1997)

Meer zin in een keiharde actiethriller van Amerikaanse bodem? Dan moet je geduld hebben tot zaterdag. Veronica zendt dan Face/Off uit, de film waarin John Travolta en Nicholas Cage hun krachten bundelen. En dat bedoelen we letterlijk, want als Archer (John Travolta) op een gevaarlijke missie gaat, laat hij zich via plastische chirurgie het gezicht van Troy (Nicholas Cage) aanmeten. Tja, die elementen leveren een vergezochte, maar wel interessante actiethriller op.

Face/Off is zaterdag 27 november om 22:15 uur te zien op Veronica.


Rampage: Big Meets Bigger (2018)

Als je dacht dat het na de vorige film niet gekker kan, heb je het mis. In de film Rampage: Big Meets Bigger, die aanstaande zondag op TV te zien is, krijgt Davis (Dwayne Johnson) het aan de stok met gorilla's. Deze dierenverzorger was beste vrienden met gorilla George, maar dat is verleden tijd wanneer de mensenaap samen met zijn soortgenoten  door een experimenteel serum verandert in een woedend en levensgevaarlijk monster. Kan Davis hem stoppen voordat het te laat is? 

Rampage: Big Meets Bigger is zondag 28 november om 20:00 uur te zien op Veronica.

 

Netflix

Jack Reacher (2012)

Vergeet Dwayne Johnson, want Tom Cruise steelt de show op Netflix. De Amerikaanse acteur kruipt in dit eerste deel van Jack Reacher in de rol van een ex-militair, die zich als onafhankelijke onderzoeker niet aan de standaard politieregeltjes hoeft te houden. En dat laat hij zich geen tweede keer zeggen. Als een van zijn collega's namelijk onschuldig in de bak belandt, gaat hij op onderzoek uit. Weet hij de juiste schutter te vinden en daarmee te voorkomen dat zijn voormalig collega de doodstraf krijgt?

 


A Boy Called Christmas (2021)

Over een kleine maand mogen we de kerstbellen luiden, dus nestel je nu alvast op de bank met een leuke kerstfilm. Inspiratie nodig? Wat dacht je van A Boy Called Christmas? Deze familiefilm draait om de arme, hongerige en wanhopige Nikolas (Henry Lawfull), die na een ontdekking op zoek gaat naar zijn vermiste vader (Michiel Huisman). Dit doet hij niet alleen: hij wordt vergezeld door een eigenwijs rendier en een muis die hij als huisdier houdt.

Benieuwd of dit verhaal net zo magisch is als ie klinkt? Lees hier onze turbo review.Bruised (2020)

In de bovenstaande films lieten de mannen zich van hun beste kant zien, maar onderschat de vrouwen niet. In Bruised kruipt Halle Berry in de huid van een MMA-vechter die door iedereen is afgeschreven. Dan weet haar manager en vriend haar te boeken in een undergroundgevecht. Ze trekt ermee de aandacht van een bokspromotor die haar weer een leven in de ring belooft. Althans, als ze zich volledig inzet. Als plots haar zoon weer op de stoep staat, die ze heeft afgestaan als baby, is namelijk de vraag of ze privé en werk wel kan combineren. 


Videoland

The Host (2013)

In The Host, naar het gelijknamige boek van Twilight-auteur Stephenie Meyer, is de wereld bezet door zogenaamde zielen die het lichaam van andere wezens overnemen. Wanderer, de ziel in het lichaam van Melanie (Saoirse Ronan) zit, krijgt het nog zwaar te verduren als Melanies geest terugvecht tegen haar overheersing. Hierdoor valt ze langzaam voor de mensen. Samen ondernemen ze dan ook een gevaarlijke zoektocht naar de laatste verzetsstrijders.


Venom (2018)

The Host is vrij braaf, dus voor iedereen die een niveautje hoger wil gaan, is er Venom. Deze Amerikaanse superheldenfilm draait het om onderzoeksjournalist Eddie Brock (Tom Hardy), zo'n typische man met een hekel aan onrecht. Hij ontdekt dat een hypermodern laboratorium enge dingen doet met buitenaardse wezens. Alleen één probleempje: bij een bezoekje aan dat lab gaat het mis. Eén van de wezens verbindt zich aan Eddie, met alle gevolgen van dien.


Elvy's Wereld: So Ibiza! (2018)

Voor wie niets heeft met science fiction, is er nog Elvy's Wereld: So Ibiza!. In deze op en top jeugdfilm moet de beginnende ontwerpster Elvy (May Hollerman) van haar moeder naar een zomerkamp. Ze wil eronderuit komen en drie keer raden? Dat lukt haar ook. Ze reist stiekem af naar het wondermooie eiland Ibiza om te strijden om de Future Fashion Award. Hier staat ze onder meer oog in oog met... Sylvie Meis en Buddy Vedder.


Amazon Prime Video

Tonio (2016)

Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en Chris Peter zijn sinds deze week op Amazon Prime te zien in de film Tonio. Deze film draait - hoe verrassend ook - om de 21-jarige Tonio. Als hij vroeg in de ochtend richting huis fietst na een gezellig avondje uit met zijn vrienden, slaat het noodlot toe: hij wordt geschept door een auto en komt om het leven. Zijn ouders worden geconfronteerd met een verlies dat hun leven voorgoed zal veranderen. Pak die zakdoekjes er dus maar gauw bij!


A Single Man (2009)

Van die Nederlandse gezichten gaan we toch weer naar de Amerikaanse, want de hoofdrol in deze dramafilm is weggelegd voor Colin Firth. Hij kruipt in A Single Man in de rol van een homoseksuele Britse professor, die wordt verscheurd door verdriet na de dood van zijn partner Jim. Net als hij bedenkt dat het leven geen zin meer heeft, ontmoet hij de jonge student Kenny. Kan hij hem op andere gedachte brengen? 


Bloedlink (2014)

We sluiten dit overzicht af met de Nederlandse thriller Bloedlink met bekende gezichten als Marwan Kenzari, Sarah Chronis en Tygo Gernandt. Op klaarlichte dag wordt Laura ontvoerd door ex-gedetineerden Rico en Victor. Terwijl zij met haar rijke vader onderhandelen over het losgeld trekt Laura haar eigen plannetje. Het is alleen de vraag of ze daarmee bereikt wat ze wil: haar vrijheid.

Meer over