Finale Expeditie Robinson 2013 schrijft tv-geschiedenis

Voor het eerst in de geschiedenis van Expeditie Robinson staan er drie vrouwen in de finale. De strijd zal gaan tussen Edith, Geraldine en Anna.

In de halve finale bepaalde de inmiddels legendarische evenwichtbalk-proef wie er als eerste naar de finale mocht. Danseres Anna-Alicia Sklias bleef het langste staan en was direct door. Edith Bosch en Kees Boot streden vervolgens om de laatste finale-plek. Uiteindelijk werd Kees verslagen door ex-judoka Edith.

Anna-Alicia

"Ik wilde heel graag persoonlijk een prestatie leven en dat is gelukt", vertelde Anna waanzinnig trots. Maar de stoere dames zijn er natuurlijk nog niet. Volgende week nemen zij het op tegen Geraldine Kemper, die zich al eerder plaatste voor de finale.

Bekende Nederlanders

In Expeditie Robinson 2013 gingen zestien bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan. Dit waren Geraldine Kemper, Jan Versteegh, Zimra Geurts, Géza Weisz, Kees Boot, Rapper Sef, Veronica van Hoogdalem, Rapper Negativ, Sanne Vogel, Anna-Alicia Sklias, Edith Bosch, Everon Jackson Hooi, Valentijn de Hingh, Hans Ubbink, Robert Kranenborg en Paulien Huizinga.

Verassende momenten

Het programma stond in seizoen veertien bol van de verassingen.  Zo werd bijvoorbeeld in eerste instantie verteld dat er maar veertien deelnemers waren. Later bleek dat Robert Kranenborg en Paul Huizinga ook deelnamen aan het spel.

Edith en Geraldine

Bijzonder is dat Edith en Geraldine niet eens in de finale waren beland als twee andere kandidaten Robinson niet vrijwillig hadden verlaten. Edith werd in eerste instantie al tijdens de tweede aflevering weggestemd. Uiteindelijk hoefde ze de strijd niet te verlaten omdat rapper Negativ uit het andere kamp afscheid nam van het programma. Hetzelfde overkwam Geraldine in aflevering vier. Maar omdat Veronica uit het andere team vrijwillig opgaf mocht de BNN-presentatrice in het spel blijven.

Complotten

In het spel werden ook weer de nodige complotten gesmeden. Zo stemde in de derde aflevering iedereen tegen Everon Jackson Hooi.  Ook Robert Kranenborg mocht in aflevering vijf naar huis omdat er een complot tegen hem was gesmeden. En in aflevering twaalf stemde het drietal Anna-Alicia, Zimra en Geraldine Hans Ubbink naar huis.

Finale

De finale van Expeditie Robinson is volgende week donderdag om 20.30 uur op RTL 5.

Reageren