Raden maar!

Finale: Welke BN'ers zitten er onder de maskers van The Masked Singer?

1 November 2019 10:46 | amusement | Door Irma Tomas

© Laura Oldenbroek
Het favoriete raadspelletje van veel Nederlanders komt vanavond tot een einde. Na de finale van The masked singer weten we eindelijk wie De leeuw, De neushoorn, De bidsprinkhaan en De robot zijn. Maar we kunnen natuurlijk al wel raden. 

Veel van de kandidaten van The masked singer zijn de afgelopen weken al ontmaskerd en vanavond volgen de laatste vier. Veel kijkers denken al te weten wie er in overgebleven pakken zitten. Hebben ze gelijk?

De leeuw
Deze leeuw zorg voor behoorlijk wat verwarring. Thomas Berge en Tim Akkerman worden genoemd als de man in het leeuwenpak, en zelfs de namen Johnny de Mol en Hans Klok zingen rond. Jurylid Loretta Schrijver dacht even aan Dries Roelvink, maar de meeste kijkers denken dat het toch echt voormalig GTST-acteur Guido Spek te herkennen. Dat is niet zo'n gek idee, want Guido kan ook een heel aardig potje zingen. 

De neushoorn
Ook over De neushoorn is lang niet iedereen het eens. Is het Nick Schilder? Zijn maatje Simon Keizer? Of Jan Kooijman? Of toch Ron Boszhard? De naam die het vaakst wordt genoemd is die van Tim Douwsma. Er is in ieder geval een link met Volendam. En die heeft de Fries Douwsma. Hij zong in het verleden regelmatig met Monique Smit. 

De bidsprinkhaan
Over geen masked singer zijn de mensen zo eensgezind als over De bidsprinkhaan. Dit moet wel Nienke Plas zijn! Alleen wordt haar naam maar niet genoemd door een van de juryleden. 

De robot
Lang werd gedacht dat Edsilia Rombley De robot moest zijn. Maar toen de persoon onder het masker werd gevraagd of ze ooit meedeed aan het Eurovisie Songfestival was het antwoord 'nee'. Geen Edsilia dus. Nu zingen de namen van Julia van der Toorn (van The Voice) rond en ook die van Leona Philippo. Het meest valt de naam van operazangeres Tania Kross.

En nu vanavond maar zien of jullie gelijk hadden. 

De finale van The masked singer is vrijdag om 20.30 uur te zien op RTL 4

Meer over