Finaleproef Expeditie Robinson 2016 nu echt in finale-uitzending

1 december 2016 13:47 | amusement | Door Televizier

RTL 5 heeft geluisterd naar de kijkers. De finaleproef van Expeditie Robinson zit dit jaar in zijn geheel in de laatste aflevering zodat fans geen week hoeven te wachten op de uitslag.

Het was jarenlang een grote frustratie onder Expeditie Robinson-kijkers. De finaleproef werd standaard afgebroken net voor de winnaar bekend werd. Daarna moest iedereen een week lang wachten om de winaar te zien. Verder werd de laatste uitzending gevuld met een praatprogramma waarin Nicolette Kluijver en Dennis Weening met de deelnemers kletsten.

We hebben geluisterd

Maar dit jaar is alles anders, belooft Nicolette Kluijver aan Televizier.nl. “Dit jaar is de finaleproef echt in de laatste uitzending. We hoorden dat veel kijkers het vorige jaren jammer vonden dat ze een week moesten wachten op de uitslag, dus daar hebben we naar geluisterd.”

Waardige Robinson

En volgens Nicolette heeft de Robinson van dit jaar de overwinning dubbel en dwars verdiend. “Het is een mooie finale, waarin de spellen mooi samen komen. De kandidaat die dit wint, is een waardige Robinson. Dennis en ik vonden het allebei vet.”

Eetproef

Nicolette heeft ook een favoriete Expeditie Robinson-proef. Het is die hele ranzige eetproef, die iedereen vast nog scherp op het netvlies staat. Maar de presentatrice klinkt behoorlijk enthousiast. “Ik was jaloers dat Dennis die mocht doen. Het is zo afschuwelijk wat de kandidaten daar moeten eten. Die levende dikke wormen zijn nog het minst erg; als je hun kop er in een keer afbijt en uitspuugt, smaakt de rest nog best goed.”

Meer over