Finaleweek De Slimste Mens: welke deelnemers plaatsen zich?

4 Januari 2017 16:44 | amusement | Door Televizier

© KRO-NCRV

Het winterseizoen van De slimste mens nadert zijn ontknoping en dus kunnen we de balans gaan opmaken: welke BN'ers hebben een plekje verdiend in de finaleweek van de kennisquiz?

De slimste mens kent eerst vijf 'reguliere' weken. In elke aflevering strijden drie kandidaten tegen elkaar en de beste twee mogen steeds door naar de volgende uitzending. Wie verliest, vliegt eruit en wordt de dag erna vervangen door een nieuwe speler. De deelnemers kunnen in totaal maximaal zeven afleveringen blijven zitten.

Kandidaten finaleweek

De zesde en laatste week is de finaleweek. Daarin krijgen de zittende twee spelers concurrentie van de vijf BN'ers die in voorgaande weken het best presteerden. De afgelopen reeksen tonen aan dat de kandidaten om terug te keren zeker vijf, zes of zeven afleveringen moeten volbrengen. Welke sterren gaan dit keer naar de finaleweek? We zetten de namen voor je op een rijtje.

Eric Corton

Al in de eerste aflevering van deze reeks maakte een zeer goede kandidaat zijn entree: Eric Corton. Hij houdt eigenlijk helemaal niet van spelletjes, vertelde hij meteen, en zag daarom enorm op tegen zijn deelname aan de quiz. Maar de zorgen van de acteur/radio-dj waren voor niets: hij hield het maar liefst zeven afleveringen vol en won er daarvan drie. (Tekst gaat verder onder de afbeelding.)

Hiske Versprille

In de tweede week verscheen Hiske Versprille aan het De slimste mens-firmament. Deze culinair journaliste werd meteen bij haar debuutaflevering al de slimste van de dag en bleef die prestatie keer op keer volhouden - tot de laatste van haar zeven afleveringen. Maar met zeven deelnames en zes winsten staat Hiske bovenaan het klassement.

Willem Voogd

Vlak voor kerst bezette Willem Voogd voor het eerst een plekje in de quizstudio. En ook de Mees Kees-acteur hield het maar liefst zeven afleveringen vol. Het kostte hem iets meer moeite dan Hiske, die de dagwinst steeds van hem afpakte. Maar na het vertrek van de culinair journaliste wist Willem ook nog twee afleveringen te winnen. (Tekst gaat verder onder de afbeelding.)

update maandag 9 januari:

Annabel Nanninga

Ook Annabel Nanninga is zeker van een plek in de finaleweek. De journaliste hield het net als Hiske, Eric en Willem zeven afleveringen vol in de kennisquiz en wist er daarvan drie te winnen. In de vierde uitzendweek van De slimste mens kieperde ze samen met Stefano Keizers de ene na de andere uitdager uit het spel.

Stefano Keizers

Die Stefano maakt trouwens ook grote kans op de finaleweek. Pas in zijn zesde aflevering moest hij het veld ruimen. Daarmee staat Stefano op de ietwat gevaarlijke vijfde plaats in het klassement. Maar omdat er nog maar één uitzendweek te gaan is, kan haast niemand hem nog een rentree ontnemen. Alleen staatssecretaris Klaas Dijkhoff zou dat kunnen doen: als hij zijn zesde aflevering (de laatste uitzending voor de finaleweek) verliest, claimt hij op basis van het klassement Stefano's plekje.

Klassement: de tussenstand 

  1. Hiske Versprille (7 afl, 6x winst)
  2. Eric Corton (7 afl, 3x winst)
  3. Annabel Nanninga (7 afl, 3x winst)
  4. Willem Voogd (7 afl, 2x winst)
  5. Stefano Keizers (6 afl, 2x winst)
update donderdag 12 januari:
Naast de vijf beste spelers uit dit klassement, die in de finaleweek steeds de nieuwe uitdager zijn, komen natuurlijk ook twee spelers 'gewoon' de finaleweek binnenvallen door op vrijdag 13 januari de laatste reguliere uitzending te overleven. Grote kanshebbers daarvoor Nienke de la Rive Box en Klaas Dijkhoff, die het al een poosje samen volhouden in de quiz. Zij krijgen nog concurrentie van scenarist Frank Ketelaar (donderdag) en acteur Frank Lammers (vrijdag).


Lees ook:
Klaas Dijkhoff doet goede zaken bij De Slimste Mens

Meer over