Jan Rot stoomt door

Dit zijn de finalisten van De Slimste Mens seizoen 2022

15 januari 2022 09:40 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 2

De laatste tickets voor de finaleweek zijn uitgedeeld: De slimste mens is klaar voor de ontknoping van winterseizoen 2021-2022 met verrassende kandidaten.

Presentator Philip Freriks kon als eerste Jan Rot feliciteren. De muzikale kunstenaar bleek in de laatste reguliere aflevering de slimste en is daarmee de allereerste finalist.

Rots comeback

Jan moest wel van ver komen. Even leek het of Rot roemloos ten onder ging toen hij rondes lang ver onder de 100 seconden bleef. Die achterstand wist hij in een klap weg te poetsen met een rits goede antwoorden over Willem Drees. Daarmee was de weg vrij voor Jan om zijn tweede dagwinst op rij te claimen.

Johan Nijenhuis

Het eindklassement was lange tijd onduidelijk vanwege Johan Nijenhuis. Het stond al vast dat de regisseur een plekje in de finaleweek zou krijgen, maar omdat hij nog in het spel zat, was nog niet bekend op welke positie hij zou eindigen. Vrijdag speelde hij zijn zevende en laatste keer mee en wist hij nieuwkomer Thorn de Vries te verslaan in de finale. Daarmee was het spel gespeeld en kon het klassement opgemaakt worden. 

Randy Fokke

Nijenhuis heeft zo goed gepresteerd dat hij pas weer in de kwartfinale terugkeert als uitdager. Dit betekent dat er ineens een plekje vrijkomt voor de nummer zes van het klassement Randy Fokke. Daarmee is de actrice wel de enige vrouw die dit seizoen kans maakt cabaretier Lisa Loeb op te volgen als winnaar. Fokke zit samen met Jan Rot maandag klaar om sportjournalist Wouter Bouwman uit te dagen.

De rest van de finaleweek ziet er als volgt uit:

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door De slimste mens (@deslimstemens_nl)

Meer over